ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων εκδικάζεται σήμερα, Πέμπτη (20/10/2016) η υπόθεση για τις ευθύνες της πρώην διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, που οδήγησαν στο θάνατο του 20χρονου φοιτητή, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στο εδώλιο κάθονται ο πρώην διευθυντής της Σχολής, η υπεύθυνη της Εστίας, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και ο τρίτος για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τον πρώην υπουργό, κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Εξάλλου, βάσει του πορίσματος που είχε εκδώσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «η διεύθυνση της Σχολής δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και άλλων φοιτητών».

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη δίκη δεν ασχολείται με τις ακριβείς αιτίες θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, ούτε με τους φυσικούς αυτουργούς των βασανιστηρίων που υφίστατο ο 20χρονος, καθώς αυτά αποτελούν περιεχόμενο ξεχωριστής δικογραφίας.

Ωστόσο, η πορεία της συγκεκριμένης δικογραφίας καθυστερεί σημαντικά, αφού πριν από λίγες ημέρες παραιτήθηκε η αρμόδια ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση.

Σχετικές ειδήσεις