ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο LIVE: Κόλαση για 3η μέρα το Κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Πολυτεχνείο LIVE: Κόλαση για 3η μέρα το Κέντρο της Αθήνας - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Ειδήσεις για Πολυτεχνείο 1973: Όλες οι ειδήσεις για την μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου -«Αστακός» το κέντρο της Αθήνας και κόκκινος συναγερμός στις Αρχές εν όψει του εορτασμού της 43ης επετείου από την εξέγερση των φοιτητών

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Κορυφώνονται σήμερα, Πέμπτη (17/11/2016) οι εκδηλώσεις για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα», τις απειλές των «Πυρήνων της Φωτιάς» μέσω προκήρυξης, αλλά και τις συμπλοκές κουκουλοφόρων με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με «ορμητήριο» ξανά τον χώρο του Πολυτεχνείου.

Το κέντρο της Αθήνας θυμίζει «φρούριο» για μία ακόμη φορά, καθώς η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με φόντο τον εορτασμό της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. Ο σχεδιασμός των μέτρων θα είναι όπως πέρυσι, με στόχο σε περίπτωση που ξεσπάσουν συμπλοκές να περιοριστούν γρήγορα.

Κλειστές παραμένουν: Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών), καθώς και οι σταθμοί του Μετρό (Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής).

Συνεχής ροή ειδήσεων στο Live Blog του Newsbomb.gr

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την Ασφάλεια, τα ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ και Τροχαία θα χρησιμοποιηθούν για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θα ενημερώνει συνεχώς το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται εξωτερικά το Πολυτεχνείο, η Νομική, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ ένστολοι, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας θα περιπολούν έξω από δημόσια κτήρια, υπουργεία και τράπεζες που μπορούν να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησαν τα μέλη της ΠΑΣΠ που είχαν στην κατοχή τους την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ έκαναν προσυγκέντρωση στην οδό Ακαδημίας και Ιπποκράτους και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πατησίων και το κτίριο του Πολυτεχνείου, φτάνοντας όμως στην οδό Χαλκοκονδύλη, αποφάσισαν να ξεδίπλωσαν εκεί τη σημαία και ξεκίνησαν την πορεία τους προς την Αμερικανική Πρεσβεία.
Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ζει, ζει ο Τεμπονέρας ζει, με Πέτρουλα, Λαμπράκη αυτός μας οδηγεί» και «Το Πολυτεχνείο δεν ήταν γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη λαϊκή» κατευθύνονται μέσω της οδού Ακαδημίας προς τη πρεσβεία των ΗΠΑ.

Ο κύριος όγκος της συγκέντρωσης ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα από το κτήριο του Πολυτεχνείου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Πολυτεχνείο

Η μεγάλη πορεία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όλοι οι δρόμοι, από την Αμερικανική πρεσβεία μέχρι και την Ομόνοια είναι απροσπέλαστοι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Σημειώνεται πως οι ύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοικτές έως τις 13:00. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή εορτασμού.

Παράλληλα, στις 15:00 θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο η καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με φοιτητές να κουβαλούν την ελληνική σημαία.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

mat

Τα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη και κορυφώνονται σήμερα (Πέμπτη), όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Η Τροχαία θα προχωρήσει και φέτος σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση στάθμευσης και σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν κυρίως στις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις και τις τελευταίες εξελίξεις για το Πολυτεχνείο

Σχετικές ειδήσεις