ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο Αφγανός που σκότωσε τη 19χρονη - Είχε αποφυλακιστεί χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου

Αυτός είναι ο Αφγανός που σκότωσε τη 19χρονη - Είχε αποφυλακιστεί χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου

Ο 17χρονος είχε αποπειραθεί να σκοτώσει μια 20χρονη στην Κέρκυρα, η οποία γλίτωσε από θαύμα.

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Γερμανία από την υπόθεση της δολοφονίας μιας 19χρονης φοιτήτριας, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας να αναφέρουν ότι δράστης είναι -όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία- ένας Αφγανός που είχε περάσει από την Ελλάδα.

Ο -κατά δήλωσή του- 17χρονος Αφγανός είχε όχι μόνο περάσει από την Ελλάδα αλλά είχε διαπράξει έγκλημα εδώ και είχε καταδικαστεί για αυτό. Όμως κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου για αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών ιδρυμάτων, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους.

afganos2.0

Ήταν ξημερώματα της Κυριακής 26 Μαΐου του 2013, όταν η 20χρονη φοιτήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας Σπυριδούλα Χάιδου επέστρεφε από νυχτερινή διασκέδαση. Τότε της επιτέθηκε ο 17χρονος αλλοδαπός προσπαθώντας να της αρπάξει την τσάντα. Όταν η κοπέλα ενστικτωδώς τράβηξε την τσάντα της και άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια, εκείνος την πέταξε από ύψος οκτώ μέτρων στα βράχια που βρίσκονται κοντά στο παλαιό λιμάνι.

afganos3

Η κοπέλα στάθηκε τυχερή και αν και τραυματισμένη κατάφερε να φτάσει στο σπίτι της και να ειδοποιήσει την Αστυνομία, η οποία την ίδια ημέρα εντόπισε και συνέλαβε τον 17χρονο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική μαρτυρία της 20χρονης ελληνίδας φοιτήτριας.

Είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας και απόπειρα ληστείας και μεταφέρθηκε στις φυλακές Αυλώνα. Αφού εξέτισε τα 2/5 της ποινής, του αποφυλακίστηκε υπό όρους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Espresso", ο Αφγανός είχε δηλώσει μόνιμη κατοικία στην οδό Αχαρνών και έδινε το «παρών» κάθε 31η του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Παντελεήμονα. Όμως στις 31 Δεκεμβρίου του 2015 δεν εμφανίστηκε κι έτσι το γμήμα ενημέρωσε τον εισαγγελέα. Στις 4 Μαρτίου φέτος, ανακλήθηκε η απόφαση για την αποφυλάκισή του και κινήθηκαν οι διαδικασίες για να συλληφθεί, όμως ο Αφγανός ήταν πλέον άφαντος.

Τώρα ο Αφγανός μετανάστης κατηγορείται ότι βίασε και σκότωσε την 19χρονη Μαρία Λαντενμπέργκερ, φοιτήτρια και εθελόντρια στη βοήθεια προσφύγων στην πόλη Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

foititria
Όπως αναφέρει το περιοδικό Stern αλλά και η Badische Zeitung, τα δύο αποτρόπαια εγκλήματα, αν και διεπράχθησαν σε διαφορετικές χώρες, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία τα στοιχεία «Χουσείν Κ.», ανήλικος ετών 17, αφγανικής υπηκοότητας, ενώ και τα δύο εγκλήματα χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη αγριότητα, ψυχρότητα και πρόθεση του δράστη να σκοτώσει, όπως άλλωστε έπραξε στην τελευταία περίπτωση.

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Stern, ο Αφγανός που είχε συλληφθεί στην Κέρκυρα και καταδικαστεί το 2014 σε δέκα χρόνια φυλάκιση για την επίθεση στην ελληνίδα φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, παραμένει άγνωστο βάσει ποιου σκεπτικού αφέθηκε τελικώς ελεύθερος –αν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου- και τον Νοέμβριο του 2015 ταξίδεψε στη Γερμανία ως παράτυπος ανήλικος μετανάστης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Badische Zeitung, η οποία επικαλείται ρεπορτάζ της Bild, ο Αφγανός δράστης της δολοφονίας στη Γερμανία αναγνωρίσθηκε από την ελληνίδα δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί στην υπόθεση της Κέρκυρας, Μαρία-Ελένη Νικολοπούλου. «Μένω άφωνη. Είναι σίγουρα ο νεαρός άνδρας που υπερασπίστηκα το 2013. Δεν έχω αμφιβολία», φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα. Καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος ηλικίας 16 έως 17 ετών, εστάλη σε φυλακή ανηλίκων και περίπου ενάμιση χρόνο μετά αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με τη δικηγόρο, όπως αναφέρει η Bild.

Άξιο απορίας πάντως παραμένει το γεγονός –αν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου- πώς οι Αρχές του Breisgau-Hochschwarzwald δέχθηκαν επίσης τον Χουσείν Κ. ως ανήλικο 17χρονο.

Διαβάστε ΕΔΩ για τα ναζιστικά τατουάζ του Αφγανού.


Σχετικές ειδήσεις