ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία είχε πετάξει σε γκρεμό φοιτήτρια στην Κέρκυρα;

Σοκ: Ο Αφγανός δολοφόνος της 19χρονης στη Γερμανία είχε πετάξει σε γκρεμό φοιτήτρια στην Κέρκυρα;

Όπως αναφέρει το περιοδικό Stern αλλά και η Badische Zeitung, τα δύο αποτρόπαια εγκλήματα, αν και διεπράχθησαν σε διαφορετικές χώρες, έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία τα στοιχεία «Χουσείν Κ.», ανήλικος ετών 17, αφγανικής υπηκοότητας, ενώ και τα δύο εγκλήματα χαρακτηρίστηκαν από ιδιαίτερη αγριότητα, ψυχρότητα και πρόθεση του δράστη να σκοτώσει, όπως άλλωστε έπραξε στην τελευταία περίπτωση.

foititria

Σύμφωνα μάλιστα με το περιοδικό Stern, ο Αφγανός που είχε συλληφθεί στην Κέρκυρα και καταδικαστεί το 2014 σε δέκα χρόνια φυλάκιση για την επίθεση στην ελληνίδα φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου, παραμένει άγνωστο βάσει ποιου σκεπτικού αφέθηκε τελικώς ελεύθερος –αν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου- και τον Νοέμβριο του 2015 ταξίδεψε στη Γερμανία ως παράτυπος ανήλικος μετανάστης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συγκλονιστική μαρτυρία της 20χρονης ελληνίδας φοιτήτριας.

afganos1

Εξάλλου, σύμφωνα με τη Badische Zeitung, η οποία επικαλείται ρεπορτάζ της Bild, ο Αφγανός δράστης της δολοφονίας στη Γερμανία αναγνωρίσθηκε από την ελληνίδα δικηγόρο που τον είχε υπερασπιστεί στην υπόθεση της Κέρκυρας, Μαρία-Ελένη Νικολοπούλου. «Μένω άφωνη. Είναι σίγουρα ο νεαρός άνδρας που υπερασπίστηκα το 2013. Δεν έχω αμφιβολία», φέρεται να δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα. Καθώς η ελληνική δικαιοσύνη δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος ήταν ανήλικος ηλικίας 16 έως 17 ετών, εστάλη σε φυλακή ανηλίκων και περίπου ενάμιση χρόνο μετά αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με τη δικηγόρο, όπως αναφέρει η Bild.

Άξιο απορίας πάντως παραμένει το γεγονός –αν πρόκειται περί του ιδίου ατόμου- πώς οι Αρχές του Breisgau-Hochschwarzwald δέχθηκαν επίσης τον Χουσείν Κ. ως ανήλικο 17χρονο.

Διαβάστε ΕΔΩ για τα ναζιστικά τατουάζ του Αφγανού.

Ρoή Ειδήσεων