ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία - φωτιά για την υπόθεση της 16χρονης που επέστρεψε από την Αλβανία νεκρή και χωρίς όργανα

Στοιχεία - φωτιά για την υπόθεση της 16χρονης που επέστρεψε από την Αλβανία νεκρή και χωρίς όργανα

Η άτυχη κοπέλα από τα Ιωάννινα, υποτίθεται ότι είχε επισκεφθεί οδοντίατρο στους Άγιους Σαράντα αλλά επέστρεψε νεκρή και χωρίς ζωτικά όργανα.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται πριν από δύο χρόνια, όταν η 16χρονη Κωνσταντίνα Αναγνώστη επέστρεψε από την Αλβανία στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στο σπίτι της, νεκρή.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Espresso", μετά την εισαγγελική εντολή για άρση απορρήτου όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού και σύμφωνα με την ανάλυση των κλήσεων από και προς το κινητό της Κωνσταντίνας, αλλά και από τα σημεία ενεργοποίησης των κεραιών του κινητού της, προκύπτουν κρίσιμα δεδομένα για τις κλήσεις που έγιναν κατά την παραμονή της στην Αλβανία στις 14 και 15 Νοεμβρίου του 2014.

Τα δεδομένα αυτά «δείχνουν» ότι κατά τη διάρκεια που ορίζεται από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις ως ώρα θανάτου, δηλαδή 13.30-14.00, στις 15 Νοεμβρίου του 2014 φαίνεται ότι έχουν γίνει δύο κλήσεις από το κινητό της 16χρονης.

Μία κλήση πραγματοποιήθηκε στις 13.49, προς το κινητό της μητέρας της, διάρκειας 51 δευτερολέπτων ενώ πέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 13.55, με τον κατηγορούμενο πλέον οδηγό ταξί Σ.Π., που τη μετέφερε και, σύμφωνα με την κατάθεσή του, βρισκόταν δίπλα της μέσα στο όχημα, διάρκειας 36 δευτερολέπτων.

Στην κατάθεσή τους, αναφέρει το δημοσίευμα, τόσο η μητέρα της Κωνσταντίνας όσο και ο οδηγός του οχήματος δεν αναφέρουν τις συγκεκριμένες συνομιλίες.

Στις καταθέσεις τους, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και άλλες διαφορές. Ο οδηγός του αυτοκινήτου στην κατάθεση που έδωσε στις αλβανικές Αρχές στις 23 Φεβρουαρίου του 2015, σε ερώτηση που του τέθηκε από τον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου των Αγίων Σαράντα για το εάν προσωπικά έχει σχέσεις με τη μητέρα της 16χρονης, απάντησε: «Έχω φιλικές σχέσεις μαζί της. Κλειδιά της κατοικίας δεν έχω».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το εάν έχει κοιμηθεί ποτέ στο σπίτι της, ήταν κατηγορηματικός: «Οχι, σε καμία περίπτωση, γιατί εγώ ο ίδιος έχω δικό μου σπίτι στα Ιωάννινα».

Για το εάν έχει πληρωθεί για τη μεταφορά της Κωνσταντίνας από τα Ιωάννινα προς την Αλβανία και την επιστροφή της στην Ελλάδα από τη μητέρα της, ο ίδιος στην κατάθεσή του αναφέρει: «Ναι, έχω πληρωθεί από τη μητέρα».

Όμως μία κατάθεση, συνεχίζει η εφημερίδα, της μητέρας της 16χρονης νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου του 2014 στις αλβανικές Αρχές, ανέφερε διαφορετικά πράγματα. «Για τη μεταφορά της Κωνσταντίνας ο Σπύρος δεν μου πήρε χρήματα. Ξεκαθαρίζω ότι μεταξύ εμού και του Σπύρου έχει αναπτυχθεί ένα φλερτ που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζεται έως και σήμερα. Ο Σπύρος με έχει βοηθήσει σε ό,τι είχα ανάγκη και μου έχει σταθεί σε διάφορα προβλήματα.

Στη διάρκεια της γνωριμίας μας υπάρχουν περιπτώσεις που έχει κοιμηθεί σπίτι μας, εγώ όμως δεν κοιμάμαι σπίτι, καθώς κοιμάμαι στη δουλειά μου. Ο Σπύρος έχει κλειδιά του διαμερίσματός μου, που του τα έχω δώσει από την αρχή της γνωριμίας μας».

Η στάση της μητέρας της γλυκιάς Κωνσταντίνας προκαλεί ερωτήματα και ενώ η ίδια δηλώνει ότι θέλει να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο της κόρης της, εμμένει στα αρχικά αποτελέσματα που ήθελαν το κορίτσι να έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Γιώργος Αναγνώστης (φωτογραφία) δεν είχε πειστεί από τα αποτελέσματα της αρχικής ιατροδικαστικής έκθεσης και όλο αυτό το διάστημα έδινε αγώνα για να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία.

Τελικά, μια νέα γνωμάτευση -από τον ειδικό ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη- πράγματι ανέτρεψε τα δεδομένα στην υπόθεση, αναφέρει η "Espresso". «Από τη σορό της ανήλικης έλειπαν συγκεκριμένα όργανα ή τμήματα οργάνων, όπως η βάση της γλώσσας, η επιγλωττίδα, η τραχεία και ο λάρυγγας, τα οποία θα καταδείκνυαν ενδεχόμενη προσπάθεια διασωλήνωσής της» ανέφερε ο ειδικός.

Σχετικές ειδήσεις