Καιρός: «Μάχη» με τα χιόνια δίνουν τα εκχιονιστικά στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία

Καιρός: «Μάχη» με τα χιόνια δίνουν τα εκχιονιστικά στην ορεινή Αιτωλοακαρνανία

Καιρός: «Προσπαθούμε συνεχώς να κρατούμε ανοικτούς τους δρόμους και να μην αποκλειστεί καμία κοινότητα», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής του τμήματος πολιτικής προστασίας Αιτωλοακαρνανίας, Ιωάννης Τέγας, με αφορμή τις χιονοπτώσεις που σημειώνονται στο νομό.

Όπως είπε ο κ.Τέγας, συνεχίζει να χιονίζει σε περιοχές με υψόμετρο από 600 μέτρα και άνω και για αυτό το λόγο όλος ο μηχανισμός είναι ετοιμότητα και επιχειρεί συνεχώς για να κάνει αποχιονισμό και αποπαγοποίηση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην ορεινή Ναυπακτία, όπου οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στην επαρχιακή οδό από Πλάτανο προς 'Αγιο Δημήτριο, Αράχοβα και Ψηλό Σταυρό, καθώς και στην επαρχιακή οδό από Λιμνίστα προς Ελατού, 'Ανω Χώρα, Αμπελακιώτισσα, Κάτω Χώρα και Κρυονέρια.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται στην επαρχιακή οδό από Καλλιθέα προς Προυσσό και συγκεκριμένα από την τοπική κοινότητα Λαμπιρίου, έως την θέση «Αραποκέφαλα».

Στο μεταξύ ο Ιωάννης Τέγας ανέφερε, με αφορμή τα τελευταία κύματα κακοκαιρίας, ότι «καταφέραμε να κρατήσουμε ανοικτό όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «ρίξαμε στους δρόμους περισσότερους από 500 τόνους αλάτι».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό