ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στην Κέρκυρα - Δρόμοι πλημμύρισαν στην Ιθάκη

Καιρός: Προβλήματα από τους ισχυρούς ανέμους στην Κέρκυρα - Δρόμοι πλημμύρισαν στην Ιθάκη

Καιρός: Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ιόνιο με την Κέρκυρα να πλήττεται από δυνατούς ανέμους και ισχυρή βροχόπτωση, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρρους στο νησί της Ιθάκης.

Ο άνεμος που «λυσσομανά» στην Κέρκυρα, ξερίζωσε δέντρα, ενώ υλικές ζημιές προκλήθηκαν σε σταθμευμένο ΙΧ αυτοκίνητο στη Γαρίτσα, όταν έπεσε πάνω του δέντρο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, μέχρι αυτή την ώρα η πυροσβεστική επενέβη από το πρωί σε τέσσερα περιστατικά απομάκρυνσης σπασμένων δέντρων. Η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα» δήλωσε ο κ. Γεωργακόπουλος.

Προβλήματα και στην Ιθάκη

Από την πλευρά της η Ιθάκη βρίσκεται από το πρωί στο έλεος της ισχυρής νεροποντής.

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν στους περιφερειακούς δρόμους του Σταυρού, Φρικών και Πλατρειθίας που παρέμειναν κλειστοί για αρκετό χρονικό διάστημα. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη, λόγω των πλημμυρισμένων ρεμάτων. Με ανακοίνωση του ο δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας, συνέστησε την προσοχή των κατοίκων στο οδικό δίκτυο, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται στο νησί ο μηχανισμός της Περιφέρειας, του δήμου, της αστυνομίας, αλλά και της πυροσβεστικής.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Σχετικές ειδήσεις