Νέα ένταση στο Ωραιόκαστρο με αφορμή τα προσφυγόπουλα (pics&vid)

Νέα ένταση στο Ωραιόκαστρο με αφορμή τα προσφυγόπουλα (pics&vid)

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/02), έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο εν αναμονή της άφιξης προσφυγόπουλων που φοιτούν εκεί.

Ενάντια στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, διαμαρτυρήθηκαν μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο.

Την ίδια ώρα, σημειώνει το seleo.gr, στο σημείο βρέθηκαν μέλη αντιεξουσιαστικών ομάδων και πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση. 

Μετά από έντονο διαπληκτισμό δύο άτομα πιάστηκαν στα χέρια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους χωρίσουν. Έξω από το σχολείο, βρέθηκαν από νωρίς, περίπου 10 μέλη της «Πατριωτικής Ένωσης Ελλήνων Πολιτών Ωραιοκάστρου» και περίπου 15 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και φώναζαν συνθήματα η μία ομάδα ενάντια στην άλλη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο από τις 11:00 το πρωί.

oraiokastro2

Aυτά συνέβαιναν την ώρα που αποχωρούσαν οι μαθητές από το σχολείο κι ενώ αναμενόταν να φτάσουν τα προσφυγόπουλα για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Εξαιτίας της έντασης τα παιδιά των προσφύγων εισήλθαν στο σχολικό κτήριο από δευτερεύουσα είσοδο.

Συνάντηση με τον διευθυντή του σχολείου είχε η εκπρόσωπος του Γραφείου Εκπαίδευσης Προσφύγων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Φωτεινή Παπαδοπούλου, η οποία διευκρίνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πως οι απουσίες μαθητών από το κανονικό πρόγραμμα σήμερα ήταν αναμενόμενες για την εποχή (λόγω ιώσεων) και πως δεν φαίνεται να υπήρξαν γονείς, που να μην έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο, ως αντίδραση στη λειτουργία της ΔΥΕΠ. Ο Σύλλογος Γονέων είχε εισηγηθεί τριήμερη αποχή από τα μαθήματα.

«Το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, όπως το είχε σχεδιάσει. Τα παιδιά και στο Ωραιόκαστρο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πηγαίνουν και θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Κάποιες μειοψηφίες θλιβερές, κάποιων ακραίων φασιστικών στοιχείων, τις αφήνουμε και προχωράμε κανονικά. Η κοινωνία, όπως έχει αποδείξει και έμπρακτα αποδεικνύει, ενισχύει την προσπάθεια και δραστηριοποιείται θέλοντας τα παιδιά των προσφύγων να φοιτήσουν στα σχολεία» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής.

Πηγή φωτογραφιών - βίντεο: seleo.gr