ΕΛΛΑΔΑ

Στο «κυνήγι» του σιωπηλού εκτελεστή οδηγών ταξί η ΕΛ.ΑΣ.

Στο «κυνήγι» του σιωπηλού εκτελεστή οδηγών ταξί η ΕΛ.ΑΣ.

Ελεύθερος κυκλοφορεί ο δολοφόνος του52χρονου οδηγού ταξί, ο οποίος έπεσε νεκρός από μια σφαίρα στο κεφάλι, το βράδυ της Τρίτης (28/02) μέσα στο όχημά του, στο Κεφαλάρι.

ΤΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ - Η ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΠΟΛΛΑ - ΠΟΙΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ

Έλληνας, γύρω στα 25, λεπτός και με συνηθισμένα χαρακτηριστικά... Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του δράστη που έχει σχηματίσει η Αστυνομία, στο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολύσει για να εντοπίσει και να συλλάβει τον δολοφόνο του άτυχου 52χρονου οδηγού ταξί.

Είναι, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΕΛ.ΑΣ., αυτός που λίγες ημέρες πριν, στις 10 Φεβρουαρίου, είχε πυροβολήσει έναν ακόμα οδηγό ταξί, στην ίδια περιοχή.

tax 3 1

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκφράζουν φόβους ότι ο δράστης πιθανότατα είναι άνθρωπος με έντονα ψυχολογικά προβλήματα, και μάλιστα δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις και πιθανόν να διευρύνει τον κύκλο των θυμάτων, αλλά και τον γεωγραφικό τόπο.

Παράλληλα και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο καθώς έδειξαν ότι το όπλο της προχθεσινής επίθεσης είχε χρησιμοποιηθεί και στον πυροβολισμό του πρώτου ταξιτζή.

Οι κάλυκες και στις δύο επιθέσεις ήταν από όπλο διαμετρήματος 22 χιλιοστών ενώ το γεγονός ότι το πρώτο θύμα δεν είχε ακούσει τους πυροβολισμούς οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο δράστης δεν χρησιμοποίησε αεροβόλο όπως αρχικά εκτιμούσαν στην Ασφάλεια, αλλά πιστόλι με σιγαστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι και στις δύο επιθέσεις δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα αντικείμενα, κάτι που σημαίνει ότι κίνητρο των επιθέσεων δεν ήταν η ληστεία.

Η... πρόβα θανάτου

Κανείς δεν φανταζόταν, 18 ημέρες πριν, ότι η επίθεση σε έναν 32χρονο οδηγό ταξί στην Κηφισιά θα σήμανε μόνο την αρχή...

Ήταν και πάλι βράδυ, όταν ο δράστης, προσποιούμενος τον πελάτη επιβιβάσθηκε στο ταξί από την περιοχή της Νέας Ερυθραίας, κάθισε στο πίσω κάθισμα και ζήτησε από τον οδηγό να τον μεταφέρει στην Κηφισιά. Όπως ανέφερε το το θύμα το μόνο που θυμάται είναι ένα κάψιμο στο δεξί του αυτί.

«Στις 10 Φεβρουαρίου στην Κηφισιά, παρέλαβα έναν πελάτη. Φορούσε κουκούλα αλλά δεν με παραξένεψε αυτό καθώς έκανε κρύο εκείνη τη μέρα. Μου ζήτησε να τον μεταφέρω λίγα στενά πιο πάνω, στην Κηφισιά. Ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού έκλεισε την πόρτα, ένιωσα μια ζαλάδα κι ένα κάψιμο πίσω από το δεξί αυτί μου. Το μόνο που πρόλαβα να πω στον πελάτη, πριν λιποθυμήσω, ήταν να τραβήξει το χειρόφρενο. Δεν κατάλαβα ότι με πυροβόλησαν στο κεφάλι».

Ο νεαρός, σύμφωνα με την περιγραφή του 32χρονου ταξιτζή, φορούσε μαύρο τζάκετ και κουκούλα και άρπαξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου πριν απομακρυνθεί χωρίς να κλέψει χρήματα.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία αρκετές ημέρες αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση όπου του αφαιρέθηκαν από το κεφάλι, τρεις σφαίρες. Ο 32χρονος οδηγούσε το ταξί του πατέρα του τα Σαββατοκύριακα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα πήρε κούρσα το δράστη. Όταν έφτασαν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη (δηλαδή στο σημείο, όπου διαπράχθηκε η δολοφονία του 52χρονου) ο δράστης έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε στο λαιμό!

Το χρονικό του εγκλήματος στο Κεφαλάρι

Μετά από αυτή την επίθεση την οποία η Αστυνομία χαρακτηρίζει «πρόβα», ο μανιακός δολοφόνος προχώρησε στην δεύτερη ένοπλη επίθεση το βράδυ της Τρίτης (28/02), η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του άτυχου 52χρονου οικογενειάρχη.

taxi2

Επρόκειτο για έναν 52χρονο, κάτοικο Νέας Ιωνίας, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός στο ταξί, τους τελευταίους έξι μήνες. Ο άτυχος οδηγός ταξί βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα στο κάθισμα του οχήματός του στη συμβολή των οδών Κοκκιναρά και Χαριλάου Τρικούπη. Το θύμα έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο δεξί μέρος του κεφαλιού.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση εκτιμούν ότι ο άτυχος άνδρας πυροβολήθηκε εν κινήσει, γι' αυτό το ταξί συνέχισε να κινείται για λίγο ανεξέλεγκτο και προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, όπου και ακινητοποιήθηκε.

Στον τόπο της άγριου εγκλήματος έφτασαν αρχικά αστυνομικοί της ομάδα ΔΙΑΣ της Κηφισιάς και λίγο αργότερα κατέφθασαν αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ερευνούν το χώρο για την συλλογή στοιχείων.

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν στο σημείο έφτασαν η γυναίκα και το παιδί του οδηγού ταξί.

Σύμφωνα με μαρτυρία συναδέλφου του άτυχου ταξιτζή, το θύμα ήταν στην πιάτσα της Κηφισιάς μέχρι τις 23:00 το βράδυ της Τρίτης, όταν και του ζητήθηκε να μεταφέρει πελάτη. «Ήμασταν μαζί στην πιάτσα. Πήρε πελάτη και έφυγε. Από εκείνη την στιγμή δεν τον ξανά είδα και τώρα έμαθε πως δολοφονήθηκε», δήλωσε στους αστυνομικούς συνάδελφους του άτυχου ταξιτζή.

Σχετικές ειδήσεις