ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Ανείπωτη θλίψη σε Στεφανοβίκειο και 1η Στρατιά

Πτώση ελικοπτέρου: Ανείπωτη θλίψη σε Στεφανοβίκειο και 1η Στρατιά

Κεφάλια σκυμμένα, πρόσωπα σκυθρωπά. Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι των αδικοχαμένων αξιωματικών.

Σαν βόμβα έσκασε στο στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου Μαγνησίας η είδηση της συντριβής του ελικοπτέρου Χιούι στην περιοχή της Ελασσόνας.

Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση όλοι εύχονταν να είναι ζωντανοί οι επιβαίνοντες. Το μοιραίο Χιούι ήταν το πρώτο ελικόπτερο που σηκώθηκε σήμερα από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου, στις 07:10 το πρωί.

Κυβερνήτης ήταν ο ταγματάρχης του 1Ο ΤΕΑΣ, Δημοσθένης Γούλας και συγκυβερνήτης ο υπολοχαγός του 1ου ΤΕΑΣ, Κωνσταντίνος Χατζής. Μαζί τους η 27χρονη μηχανικός Βασιλική Πλεξίδα.

Πρώτος σταθμός τους ήταν η Λάρισα και το στρατόπεδο της 1ης Στρατιάς ώστε να παραλάβουν τον υποδιοικητή, υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη και τον συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου.

Από εκεί ξεκίνησαν για την Κοζάνη, μια πτήση όμως που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Ο κυβερνήτης, Δημοσθένης Γούλας ήταν πολύ έμπειρος, με χιλιάδες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Για το λόγο αυτό οι συνάδελφοί του, από την πρώτη στιγμή απέκλειαν το ανθρώπινο λάθος.

«Είναι σχεδόν απίθανο να έχει κάνει λάθος ο Γούλας. Είναι πολύ καλό χέρι. Κάτι άλλο συνέβη. Είναι μηχανική βλάβη; Κάποιος εξωτερικός παράγοντας; Θα δούμε, είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για τα αίτια», αναφέρει στο Newsbomb.gr συνάδελφος του χειριστή.

Τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στο στρατόπεδο της 1ης Στρατιάς ο πόνος είναι βουβός. Όλοι είναι με τα κεφάλια σκυμμένα, θρηνούν για το χαμό των τεσσάρων αξιωματικών και το μυαλό τους πάει στις οικογένειές τους.

Ευχή όλων, να είναι οι τελευταίοι που χάνουν τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις