ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση ελικοπτέρου: Συγκλόνισε η χήρα του Δημοσθένη Γούλα: «Θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια»

Πτώση ελικοπτέρου: Συγκλόνισε η χήρα του Δημοσθένη Γούλα: «Θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια»

Ειδήσεις | Πτώση ελικοπτέρου: Το τελευταίο αντίο είπαν συγγενείς και φίλοι στον ταγματάρχη Δημοσθένη Γούλα, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες, Τετάρτη (19/04/2017), κατάτην πτώση του ελικοπτέρου Χιούι (UH-1H) στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Σε κλίμα οδύνης οδηγήθηκε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, στην τελευταία του κατοικία, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου της Αεροπορίας Στρατού, Δημοσθένης Γούλας, ένα από τα τέσσερα θύματα της τραγωδίας που έπληξε τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στις 12:00 τελέστηκε η εξώδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στη συνοικία Αβέρωφ της Λάρισας, παρουσία συναδέλφων, συγγενών και φίλων που αποχαιρέτησαν τον αξιωματικό.

Τραγικές φιγούρες η μητέρα, ο πατέρας και η σύζυγος του ταγματάρχη που δεν μπορούσαν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε και προσπαθούσαν να σταθούν στα πόδια τους προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους.

thesalia elikoptero8 1 copy

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια της συζύγου του Δημοσθένη Γούλα: «Σ’ αγαπάμε, δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Σου υπόσχομαι πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μας με αγάπη και αξιοπρέπεια. Σ’ αγαπάω πάρα πολύ» είπε.

«Είμαι υπερήφανος», είπε φανερά συντετριμμένος ο πατέρας του ταγματάρχη:

Στην εξόδιο ακολουθία, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

thesalia elikoptero7 1 copy
thesalia elikoptero11 1 copy

Δείτε πώς αποχαιρέτησε η θεία του αδικοχαμένη ταγματάρχη, τον Δημοσθένη Γούλα:

thesalia elikoptero5

Στις 17:30 το απόγευμα θα τελεστεί, επίσης στη Λάρισα, η κηδεία του υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή.

xatzis1

(Κωνσταντίνος Χατζής)

Εξάλλου, αύριο Παρασκευή (21/04/2017) στις 10:00 κηδεύεται ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμος στο Παλαιοκλήσι Καρδίτσας, ενώ στις 18:30 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του υποδιοικητή της Α’ Στρατιάς, υποστρατήγου (ΤΘ) Ιωάννη Τζανιδάκη, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρχαία Ελεύθερνα Ρεθύμνου.

tzanidakhs 1

(Ιωάννης Τζανιδάκης)

thomas

(Θωμάς Αδάμου)

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κηρύχθηκε χθες τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της τραγωδίας

arxiloxias3b

Η αποκάλυψη της Βασιλικής Πλεξίδα: «Έτσι έπεσε το ελικόπτερο»

Μια ημέρα μετά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Ελασσόνα και οι έρευνες για το πώς και το γιατί «γράφτηκε» αυτή η τραγωδία, που έκοψε το νήμα της ζωής τεσσάρων αξιωματικών, συνεχίζονται.

Η μοναδική επιζήσασα του δυστυχήματος, Βασιλική Πλεξίδα, αναμένεται να είναι αυτή που θα «ρίξει φως» στα αίτια της τραγωδίας.

Η 27χρονη αρχιλοχίας στάθηκε εξαιρετικά τυχερή καθώς κατά την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στο έδαφος, εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια και δεν την καταπλάκωσε η μηχανή, κάτι που συνέβη στους συνεπιβάτες της.

«Πετούσαμε χαμηλά»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», κατά την πρώτη κατάθεσή της η Αρχιλοχίας είπε: «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

Διαβάστε περισσότερα για την Αρχιλοχία ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Πλεξίδα νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα. Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη προληπτικά στην εντατική μονάδα, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο. Στο πλευρό της βρέθηκαν από χθες το μεσημέρι οι γονείς της από τα Τρίκαλα, που κάνουν λόγο για θαύμα, όπως και ο σύζυγός της από τον Βόλο.

«Δεν υπήρχε φωτιά»

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Ευαγγέλου, που βρέθηκε στο σημείο, οι σοροί κυβερνήτη και συγκυβερνήτη βρέθηκαν μέσα στην άτρακτο του ελικοπτέρου, ενώ των δύο αξιωματικών από την 1η Στρατιά ήταν σε απόσταση 10-15 μέτρων απ' αυτό. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, σε κοντινή απόσταση, δίπλα στον πυλώνα της ΔΕΗ που παρασύρθηκε από το «Χιούι», ήταν τραυματισμένη η αρχιλοχίας σε κατάσταση σοκ. «Φαίνεται πως τα καλώδια ήταν ο φύλακας-άγγελος της κοπέλας. Ισως αυτά ήταν που ανέκοψαν την ελεύθερη πτώση της και έπεσε ομαλά», είπε στο «Εθνος» ο κ. Ευαγγέλου. «Αυτό που είδα δεν ξεχνιέται εύκολα και δεν περιγράφεται με λόγια», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Βαΐτσης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σαρανταπόρου, ένας από τους πρώτους που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας.

«Ειδοποιήθηκα από την αστυνομία ότι έχει πέσει ένα ελικόπτερο και ζητήθηκε η συνδρομή μου για να το βρούμε γιατί ξέρω καλά την περιοχή. Πήρα το αγροτικό και βγήκα στον δρόμο, ψάχνοντας για καπνό από πιθανή φωτιά που θα με οδηγούσε στο σημείο συντριβής. Δεν υπήρχε πουθενά φωτιά. Κάποια στιγμή, 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό είδα ένα αυτοκίνητο της ΔΕΗ και ένα περιπολικό. Το συνέδεσα γιατί είχε κοπεί και το ρεύμα και τους πλησίασα. Μαζί αρχίσαμε να ψάχνουμε και δεν αργήσαμε να βρούμε τα συντρίμμια», είπε και προσέθεσε:

«Είδα από μακριά την κοπέλα που ήταν ζωντανή και κουνούσε τα χέρια της. Πήγε ο αστυνομικός και της μίλησε, την είδα που απάντησε χωρίς να ακούω τι έλεγαν. Ηταν χτυπημένη και σε κατάσταση σοκ, αλλά ζωντανή. Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και μας απομάκρυνε».

Ο πρόεδρος του χωριού βγήκε σε ένα ξέφωτο και βλέποντας το ελικόπτερο Augusta που πετούσε αναζητώντας το «Χιούι», άναψε μια μικρή φωτιά προκειμένου να δώσει το στίγμα, ενώ ταυτόχρονα έβγαλε την μπλούζα του και έκανε σινιάλο. «Μέσα σε λίγα λεπτά το ελικόπτερο κατέβηκε και μετά ήρθε ο στρατός», προσθέτει το δημοσίευμα.





Σχετικές ειδήσεις