Θρίλερ με αεροσκάφος πάνω από τη Ρόδο!

Θρίλερ με αεροσκάφος πάνω από τη Ρόδο!

Καρδιοχτύπησαν την Τετάρτη (10/05), στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ρόδου, όταν ιδιωτικό αεροπλάνο από το Ισραήλ, επιχείρησε -παρά τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή (εντάσεως 9 μποφόρ)- να προσγειωθεί.

Παρά τις επίμονες κλήσεις από τον πύργο ελέγχου, να μην το τολμήσει, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, χωρίς να απαντά στους ελεγκτές, συνέχιζε τις προσπάθειες.

«Ήμασταν έτοιμοι, παρ’ ότι δεν μας επιτρέπεται, να του απαγορεύσουμε την προσγείωση» δήλωσε χθες στην ΕΡΤ Ρόδου ο Διευθυντής της Κρατικής Αεροπορικής Αρχής, Σπύρος Δεληγιάννης, προσθέτοντας ότι όλο το αεροδρόμιο είχε τεθεί σε επιφυλακή. «Ο κυβερνήτης έδειχνε να μην καταλαβαίνει τι του λέγαμε, καθώς δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση από την πλευρά του».

Τελικά, μετά από δέκα λεπτά, ο κυβερνήτης ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να οδηγηθεί σε άλλο αεροδρόμιο. Με τη βοήθεια των ραντάρ καθοδηγήθηκε στο αεροδρόμιο της Κω.

Εν τω μεταξύ, λόγω των ανέμων που έπνεαν χθες, μέχρι τις 17.30, οπότε και εξομαλύνθηκε η κατάσταση, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» δεν προσγειώθηκε κανένα αεροπλάνο.

Πηγή: www.rodiaki.gr