Απεργία: Στους δρόμους οι ένστολοι - Επιχείρησαν να μπουν στην Βουλή (pics+vids)

Απεργία: Στους δρόμους οι ένστολοι - Επιχείρησαν να μπουν στην Βουλή (pics+vids)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μαύρα μπαλόνια στα χέρια τα σώματα ασφαλείας αντιδρούν στις αλλαγές που αναμένεται να εφαρμοστούν με το νέο πολυνομοσχέδιο. 

Οι αλλαγές αφορούν στα ειδικά μισθολόγια με τους διαμαρτυρόμενους να κάνουν λόγο για «οικονομικό θάνατο των ένστολων» και «επιχείρηση καθίζησης της Δημόσιας Ασφάλειας και Τάξης της χώρας, μέσω της βιοτικής υποβάθμισης του ένστολου».

Οι ένστολοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη για να διαμαρτυρηθούν και ζητούν «να εξαντληθεί κάθε μέσο αναστολής της ψήφισης του τραγικού νομοσχεδίου», με το οποίο «επιχειρείται η ρατσιστική διάκριση ένστολων πρώτης γραμμής στη μάχη κατά του εγκλήματος».

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησε να τους καταστήσει «συνένοχους», καλώντας μεταξύ άλλων και τον πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ να πληροφορηθεί το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, ο οποίος «γελοιοποιεί την Δικαιοσύνη και την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, γελοιοποιεί το Σύνταγμα της χώρας αλλά και την ίδια, καθιστώντας την άβουλο «όργανο των δανειστών της».

«Εκτός της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης του συνόλου των ένστολω νεγκαινιάζονται δύο (από τέσσερεις εν συνόλω) νέες κατηγορίες προσωπικού που το περιεχόμενό τους οικονομικά, θα αποτελεί τους φτωχότερα αμειβόμενους ένστολους της χώρας».

Δείτε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης:

Έξω από τη Βουλή επικράτησε ένταση όταν οι ένστολοι προσπάθησαν να «σπάσουν» το μπλόκο των ΜΑΤ. Η ένταση αποκλιμακώθηκε γρήγορα χωρίς να επεκταθούν τα επεισόδια.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών παρέδωσε ψήφισμα στη Βουλή με τα αιτήματά τους, ωστόσο δεν έμειναν ικανοποιημένοι και δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους νομικά.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, που έχουν καταλάβει τον προθάλαμο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παραμένουν στο σημείο, ζητώντας να συναντηθούν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη. «Θα παραμείνουμε εδώ όλη τη νύχτα, μέχρι να μας δεχτεί ο κ. Χουλιαράκης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery

PHOTO GALLERY