ΕΛΛΑΔΑ

Εξέλιξη - σοκ με την πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά

Εξέλιξη - σοκ με την πτώση του ελικοπτέρου στον Σχοινιά

Πτώση ελικοπτέρου Σχοινιάς: Ανείπωτη τραγωδία το πρωί της Παρασκευής (23/06) στον Σχοινιά με ψεκαστικό ελικόπτερο που πραγματοποιούσε ψεκασμούς στον υδροβιότοπο της περιοχής

Εξέλιξη – σοκ στην τραγωδία στον Σχοινιά. Το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας που είχε μισθώσει η Περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών, είχε μόλις ολοκληρώσει τον αεροψεκασμό όταν κατέπεσε σε δύσβατο σημείο του υδροβιότοπου.

Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός, ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από την περιοχή, έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και έναν υπεύθυνο ασφαλείας του υδροβιότοπου.

Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της τραγωδίας

Από τα τρία άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο, νεκροί είναι οι χειριστής του ελικοπτέρου και ο υπάλληλος ασφαλείας του υδροβιότοπου. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης, ο φοιτητής, απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

«Χτύπησε σε καλώδια της ΔΕΗ»

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, δήλωσε ότι το ελικόπτερο κατέπεσε επειδή χτύπησε σε σύρματα της ΔΕΗ.

Οι δηλώσεις του υποστράτηγου Γιόβα για την πτώση του ελικοπτέρου

Το χρονικό της πτώσης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την πτώση του ελικοπτέρου στις 9:48 το πρωί της Παρασκευής (23/06). Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού, οι οποίοι συμμετείχαν στη δύσκολη επιχείρηση λόγω του βαλτώδους σημείου.

Ο ένας από τους επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκε από κατοίκους της περιοχής, ενώ μετά από λίγο απεγκλωβίστηκαν και οι άλλοι δύο χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σχετικές ειδήσεις