ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πικέρμι-Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα (31/07) λόγω ισχυρών ανέμων

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πικέρμι-Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα (31/07) λόγω ισχυρών ανέμων

Δύο τα πύρινα μέτωμαστοΠικέρμι– Κάηκαν ένα αυτοκίνητο και μία αποθήκη – Οι φλόγες απείλησαν ξενοδοχείο

Τα δύο πύρινα μέτωπα στο Πικέρμι Αττικής συνέχιζαν και σήμερα Δευτέρα (31/07) να καίνε αγροτοδασική έκταση αλλά από νωρίς το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ήταν οριοθετημένα.

Οι δυνάμεις που βρέθηκαν στα δύο σημεία κατέβαλλαν προσπάθειες να θέσουν τις δύο φωτιές υπό πλήρη έλεγχο.

Το μεσημέρι, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι και τα δύο μέτωπα, τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 5 το απόγευμα της Κυριακής (30/07) σε χαμηλή βλάστηση. Δύο ώρες αργότερα ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά, στο ύψος του 22ου χλμ. της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Από τις φλόγες απειλήθηκε ξενοδοχείο της περιοχής, με τους πυροσβέστες, ωστόσο, να κατορθώνουν να ανακόψουν την περαιτέρω εξάπλωσή της.

Νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκαν ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο και μία αποθήκη, ενώ η πυρκαγιά έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτίων.

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Δευτέρα, 31 Ιουλίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων που θα πνέουν στη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

fotia pikermi2

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο Κόμιτο Καρύστου, στην Εύβοια.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση το Σάββατο, στις 15:40, στην περιοχή Αμελάντες στην Αγία 'Αννα Ευβοίας, τέθηκε επίσης υπό μερικό έλεγχο κι ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 20 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κορυσχάδες, στο Καρπενήσι. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δύσβατη περιοχή και σε μεγάλο υψόμετρο.

Σχετικές ειδήσεις