ΕΛΛΑΔΑ

Πνιγμός Κρήτη: «Σώσε την κόρη μου, εγώ δεν αντέχω» - Τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου πατέρα

Πνιγμός Κρήτη: «Σώσε την κόρη μου, εγώ δεν αντέχω» - Τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου πατέρα

Κρήτη Πνιγμός: Δεν άντεξε ο Βενιζέλος Στρατάκης - Τον σκέπασαν τα κύματα της φουρτουνιασμένης θάλασσας - Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη, αλλά και το Πανελλήνιο, από την τραγωδία με τους δύο γονείς που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους από πνιγμό, το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στον Γεροπόταμο Ρεθύμνου.

«ΛΥΓΙΣΕ» ΟΛΗ Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΩΝ ΓΟΝΙΩΝ - ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ο 24χρονος Μανώλης Κατσαμάς, ο οποίος βούτηξε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να σώσει τα παιδιά και τους δύο γονείς, περιγράφει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κρήτης τι συνέβη το μοιραίο βράδυ:

«Ο πατέρας ερχόταν σε αυτή την παραλία μαζί με τα άλογα γιατί ήταν εκπαιδευτής αλόγων. Επί τρεις μέρες τον έβλεπα που είχε κατασκηνώσει και κυκλοφορούσε με τη βερμούδα ο άνθρωπος. Ξαφνικά βλέπω τον πατέρα και την μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι κακό συμβαίνει. Αρχίζω και εγώ λοιπόν να βγάζω τα ρούχα μου και τα παπούτσια μου και βουτάω κατευθείαν μέσα στο νερό. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι. Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος γιατί δεν μπορούσε να κολυμπήσει να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι. Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας "πάρε την κόρη μου γιατί δεν μπορώ". Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας, ούτε η γυναίκα μπορούσαν να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη. Ήρθαν και κάποιοι άλλοι από την παραλία και τους δώσαμε σωσίβια και με σχοινιά και βοήθησαν να πάμε να τους βγάλουμε γιατί πνίγονταν οι άνθρωποι. Τα παιδάκια ήταν σοκαρισμένα και φοβισμένα πολύ. Δεν μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου αυτές τις άσχημες εικόνες» λέει ο Μανώλης Κατσαμάς.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την βαθιά οδύνη και κύκλωσε τις Κάτω Αρχάνες. Με δάκρυα στα μάτια και με βουβό πόνο συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την 37χρονη Κατερίνα Καναβάκη που έχασε τη ζωή της στην προσπάθεια της να σώσει το παιδί της από τη θάλασσα.

Σε βαρύ κλίμα η σορός της μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Κάτω Αρχάνες. Τραγική φιγούρα ο πατέρας της Κατερίνας που έκανε λόγο για «αυτοθυσία» της κόρης του.

Μόλις χτες στη Ρογδιά γραφόταν το έτερο κεφάλαιο της τραγωδίας όπου η οικογένεια και οι φίλοι του Βενιζέλου Στρατάκη τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία.

KIDEIA 1

Την Τετάρτη (16/8) συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη στην τελευταία του κατοικία, στο χωριό Ροδιά απ’ όπου καταγόταν, ενώ το πρωί σήμερα τελέστηκε η κηδεία και της 37χρονης Κατερίνας Καναβάκη στις Αρχάνες.

KIDEIA 2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού, που έκαναν κάμπινγκ με τους γονείς τους στην παραλία του Γεροποτάμου, δεν γνωρίζουν ακόμη την αλήθεια, ότι δηλαδή ο Βενιζέλος και η Κατερίνα δεν είναι πια στη ζωή. Τα παιδιά, ηλικίας από 7 έως και 14 ετών, ήταν αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια τους, ωστόσο πιστεύουν πως οι γονείς τους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, προσωρινά, οι δύο κόρες του 35χρονου, όπως και ο γιος και η κόρη της 37χρονης παραμένουν υπό τη φροντίδα στενών συγγενών τους, έως ότου μάθουν για την απώλεια των γονιών τους, με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων.

Τόσο ο Βενιζέλος όσο και η Κατερίνα είχαν από δύο παιδιά ο καθένας από προηγούμενους γάμους και θέλησαν να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς σε μία περιοχή του Ρεθύμνου που αγαπούσαν ιδιαίτερα και είχαν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν.

Όμως, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, η θάλασσα στο συγκεκριμένο σημείο έχει ρεύματα και βαθαίνει απότομα, ενώ το αδικοχαμένο ζευγάρι που με αυταπάρνηση βούτηξε στο νερό για να σώσει τα παιδιά του, δεν γνώριζε μπάνιο.

Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια, είναι το γεγονός ότι η οικογένεια του Βενιζέλου Στρατάκη -οι ηλικιωμένοι γονείς και οι τρεις αδελφές του- είχε χτυπηθεί και στο παρελθόν από τη μοίρα, καθώς πριν από μερικά χρόνια, είχαν χάσει και τον αδελφό του Βενιζέλου, τον Κώστα, σε τροχαίο δυστύχημα.

Πηγή: cretapost.gr, cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις