ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)

Ρέθυμνο: Αυτοί είναι οι γονείς που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους (pics)

Σοκ στο πανελλήνιο από την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στον Γεροπόταμο του Ρεθύμνου.

Δύο γονείς έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν τα παιδιά τους, που κινδύνευαν μέσα στη θάλασσα.

Ο λόγος για την 35χρονη Κατερίνα Καναβάκη από τις Αρχάνες και τον 35χρονο Βενιζέλο Στρατάκη από τη Ροδιά, οι οποίοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατάφεραν να επιζήσουν.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην παραλία του Γεροποτάμου, όπου σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο γονείς είχαν πάει με τα τέσσερα παιδιά τους, ηλικίας από 7 έως 14 ετών, για διακοπές στο Ρέθυμνο και είχαν κατασκηνώσει στην παραλία του Γεροποτάμου.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, δύο από τα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, βούτηξαν στο νερό, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η θάλασσα φουρτούνιασε με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν έξω από το νερό μόνα τους. Οι γονείς, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, βούτηξαν με αυτοθυσία για να σώσουν τα παιδιά τους.

kanavaki

Άλλοι λουόμενοι, σύμφωνα με το cretapost.gr, έσπευσαν και αυτοί να βοηθήσουν και κατάφεραν να ανασύρουν τα δύο μικρά παιδιά σώα και αβλαβή. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που βρίσκεται στην παραλία κατάφερε να βγάλει το αγοράκι στην ακτή, ενώ λουόμενοι βοήθησαν το μικρό κοριτσάκι.

Ανδρες του λιμενικού που έφτασαν στην παραλία ζήτησαν έως και τη συνδρομή ενός πλοίου που περνούσε από την περιοχή, προερχόμενο από τη Σαντορίνη. Οι δύο ήρωες γονείς, όμως, μεταφέρθηκαν έξω από τη θάλασσα χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Για την γυναίκα ήταν ήδη αργά, ενώ ο άνδρας κατέληξε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον ανανήψουν.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες του neakriti.gr, αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν και οι ναυαγοσώστες από την αστική παραλία του Ρεθύμνου προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος. Δύο άτομα έφυγαν από το Ρέθυμνο και κατευθύνθηκαν προς τον Γεροπόταμο λαμβάνοντας κλήση ότι κινδυνεύουν δύο άτομα στη θάλασσα. Όμως, κατά πληροφορίες, στα μισά της διαδρομής ειδοποιήθηκαν ότι ήταν ήδη αργά και πως είχαν πνιγεί. Έτσι επέστρεψαν στη βάση τους.

stratakis1

Στο μεταξύ η ημέρα του Δεαπενταύγουστου χαρακτηριζόταν ιδιαιτέρως επικίνδυνη από τους ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο οι οποίοι μάλιστα στην παραλία της πόλης είχαν τοποθετήσει κόκκινη σημαία, απαγορεύοντας την κολύμβηση.

Από το πρωί οι ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο είχαν διασώσει πάνω από δέκα λουόμενους που κινδύνευσαν με πνιγμό, ενώ τέσσερα περιστατικά κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr.

Πηγή: cretapost.gr, neakriti.gr, cretalive.gr, ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις