ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ο «εφιάλτης» επέστρεψε στην Κεφαλονιά – Δύο πύρινα μέτωπα

Φωτιά ΤΩΡΑ: Ο «εφιάλτης» επέστρεψε στην Κεφαλονιά – Δύο πύρινα μέτωπα

Ο πύρινος «εφιάλτης» επέστρεψε στην Κεφαλονιά, που δοκιμάζεται από δύο νέες φωτιές οι οποίες ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (17/8).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πρώτο μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Καραβάδο και το δεύτερο στην περιοχή Αλειμματά. Η φωτιά κατακαίει δασικές εκτάσεις και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη τύπου Πεζετέλ.

Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς έζησαν μία ακόμη νύχτα αγωνίας, βλέποντας τις φλόγες να κατατρώνε εκτάσεις και να αγγίζουν σπίτια, σύμφωνα με το kefaloniapress.gr.

Ευτυχώς χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών, εθελοντών, αστυνομίας και πολιτών, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Μια τεράστια, όμως, έκταση από Περατάτα έως Σιμωτάτα και απο κάτω Βλαχάτα ώς Λουρδά, έχει γίνει κρανίου τόπος.

Μόλις ένα 24ωρο πριν, την Τετάρτη (16/6) δύο πύρινα μέτωπα, στο Ρατζακλί και στα Σιμωτάτα-Λουρδάτα έθεσαν σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις και απείλησαν οικισμούς, οι οποίοι σώθηκαν την τελευταία στιγμή εξαιτίας της έγκαιρης επέμβασης των πυροσβεστών.

Σχετικές ειδήσεις