ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων - Μολότοφ και χημικά (pics)

Επεισόδια έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων - Μολότοφ και χημικά (pics)

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (16/9)έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Μεσογείων, όπου κατευθύνθηκε η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ που είχαν στήσει φραγμό στη συμβολή της οδού Τρικάλων με την Μεσογείων, έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή και προκάλεσαν ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» κάνοντας χρήση χημικών.

epeisodia fyssas1

Νεαροί πέταξαν τρεις μολότοφ και στο ύψος του μετρό Αμπελοκήπων, ενώ κατέβαιναν τη λεωφόρο Αλεξάνδρας μετά την ένταση στη Μεσογείων. Τελικά, τα επεισόδια δεν πήραν μεγαλύτερη έκταση και έληξαν λίγο πριν τις 21:30, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα και οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, που είχαν κλείσει λόγω της κινητοποίησης, άρχισαν να δίνονται σταδιακά στην κυκλοφορία. Το ΑΠΕ μεταδίδει πως η αστυνομία έχει προχωρήσει σε οκτώ προσαγωγές.

Η πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που δολοφονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από τον Γιώργο Ρουπακιά, ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΕΕ και την αμερικανική πρεσβεία, όπου οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα για τη δολοφονία της Χέδερ Χάγιερ σε αντιρατσιστική διαδήλωση στη Βιρτζίνια.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, μεταναστών και μέλη του ΚΕΕΡΦΑ, όπως επίσης και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σχετικές ειδήσεις