ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ποινή φυλάκισης στον άνδρα που φώναξε στη Μάγδα Φύσσα: «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;»

Ποινή φυλάκισης στον άνδρα που φώναξε στη Μάγδα Φύσσα: «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;»

Σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο -καθ' ομολογία του- χρυσαυγίτης ο οποίος με τρόπο άνανδρο και προκλητικό φώναξε προς τη μάνα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα «πού είναι τώρα ο Παύλος σου;», κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Το Ζ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού. Μάλιστα, η πλευρά της οικογένειας Φύσσα κατέθεσε στο δικαστήριο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τη δράση του συγκεκριμένου κατηγορούμενου σε αιμοδοσίες και διανομές τροφίμων της Χρυσής Αυγής.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο από τη φραστική επίθεση

Η Μάγδα Φύσσα καταθέτοντας είπε πως «οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες. Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπο του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα».

Πρόεδρος: Ήταν κακεντρεχής;

Μ. Φύσσα: Πολύ. Ήταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

Από την πλευρά του και ο αστυνομικός που διενήργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα ήταν βέβαιος για τον κατηγορούμενο. "Πήγα στο δικαστήριο όπου είχε συμβεί το περιστατικό για να διαπιστώσω τις περιγραφές που αναφέρονταν στη μήνυση. Εγώ τον ταυτοποίησα από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός», είπε χαρακτηριστικά.

Κατατοπιστική για το τί έλαβε χώρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν και η κατάθεση του αδελφού της Μάγδας Φύσσα. «Καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση, ήταν ένας μάρτυρας που ζήτησε να μπουν μέσα οι δικοί του άνθρωποι τους οποίους δεν άφηνε η Αστυνομία. Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν "αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή". Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Μείναμε εκστατικοί γιατί η επίθεση γινόταν με ανοχή της Αστυνομία. Η Αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου. Ήταν μέσα στο ακροατήριο», περιέγραψε ο μάρτυρας τονίζοντας πως συνεχώς η οικογένεια Φύσσα λοιδορείται και από τον συγκεκριμένο άνδρα. «Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί».

«Κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες»

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, υποστήριξε πως ο ίδιος είναι «χριστιανός ορθόδοξος» ενώ σε μία αποστροφή του λόγου του υποστήριξε πως «κατηγορούν εμάς τους χρυσαυγίτες».

Υποστήριξε κατά την απολογία του πως επρόκειτο να σηκωθεί να φύγει. «Είχα πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν είχα καμία διαφορά. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ», είπε και ανέφερε πως ήταν οι «άλλοι» που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση. Ζήτησε μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες ακόμα και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν ότι «όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων