ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μάγδα Φύσσα: Τι ζητά η μάνα του δολοφονημένου μουσικού για το «πού είναι τώρα ο Παύλος σου;»

Μάγδα Φύσσα: Τι ζητά η μάνα του δολοφονημένου μουσικού για το «πού είναι τώρα ο Παύλος σου;»

Την ταυτοποίηση των ατόμων που επιτέθηκαν φραστικά και με τρόπο χυδαίο στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων επεισοδίων στη δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένει η οικογένεια του άτυχου μουσικού.

ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΥΔΑΙΑ ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Η μήνυση της Μάγδας Φύσσα που κατέθεσε σε βάρος αγνώστων δραστών, για την ύβρη που ξεστόμισαν προς εκείνη ρωτώντας την: «Πού είναι τώρα ο Παύλος;» αφενός στοχεύει στην ποινική τιμωρία των δραστών για «εξύβριση» και «προσβολή μνήμης» του νεκρού γιου της και αφετέρου, όπως επισήμανε και ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Τζέλης στοχεύει στη μείωση της «αυξανόμενης επιθετικότητας των Χρυσαυγιτών, οι οποίοι αντιδρούν όλο και πιο έντονα όσο βλέπουν ότι η δίκη βαίνει εις βάρος τους».

Τα καταδικαστέα και από τους συναρμόδιους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σημειώθηκαν λίγο πριν αρχίσει η κατάθεση μάρτυρα για την υπόθεση της επίθεσης στο στέκι «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα στις 30 Ιουνίου 2008. (σ.σ. η επίθεση αυτή αποτελεί τη δεύτερη από τις συσχετισμένες υποθέσεις στην ογκωδέστατη δικογραφία, για την οποία επίθεση υπάρχει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος των Β. Σιατούνη και Α. Στράτου για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση).

Το ακροατήριο, χωρισμένο σε δύο… στρατόπεδα, από τη μια χρυσαυγίτες και από την άλλη αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες, άρχισε να ανταλλάσσει συνθήματα, ενώ η κατάσταση ξέφυγε από κάθε όριο όταν αντικείμενα άρχισαν να εκσφενδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση. Χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της αστυνομίας για να ελεγχθεί η κατάσταση ενώ το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Πέμπτη στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι της μητέρας του Παύλου Φύσσα τόνισαν πως «κατά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο Αθηνών, και αφού είχαν αποσυρθεί τα μέλη του Δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απειλών, από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν εντός της αίθουσας και ενώπιον πλήθους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων. Κατόπιν αυτού, προέβη σε υποβολή μήνυσης-έγκλησης κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, τόσο για τα σε βάρος της αδικήματα, όσο και για τα σχόλια που προσέβαλαν την μνήμη του γιου της, Παύλου Φύσσα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ταυτοποίηση των ατόμων που τέλεσαν τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, κατόπιν της ακριβούς περιγραφής τους, αλλά και λοιπών στοιχείων και φωτογραφικού υλικού που εκείνη εισέφερε. Επίσης, αναμένουμε από τα ΜΜΕ να επιδείξουν στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον και για τα συντριπτικά στοιχεία της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύονται σε κάθε δικάσιμο».

Η δίκη για την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, η οποία σε περίπου ένα μήνα συμπληρώνει δύο χρόνια από την έναρξή της, συγκριτικά με πέρυσι κινείται σε γρηγορότερους ρυθμούς. Ωστόσο οι εκτιμήσεις παραγόντων της διαδικασίας είναι και πάλι αποκαρδιωτικές, καθώς υπολογίζουν την ολοκλήρωσή της μέσα στο 2018! Κι αυτό διότι μόνον οι κατηγορούμενοι είναι συνολικά 75 τον αριθμό, οι δικηγόροι περί τους 200 και οι μάρτυρες δεκάδες αφού το κατηγορητήριο περιλαμβάνεται σωρεία επιθέσεων και εγκληματικών πράξεων.

Σχετικές ειδήσεις