Ρέθυμνο: Ξύπνησαν μνήμες από την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Ρέθυμνο: Ξύπνησαν μνήμες από την τραγωδία με τους γονείς που πνίγηκαν για να σώσουν τα παιδιά τους

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται από τον άδικο χαμό της 37χρονης Κατερίνας Καναβάκης, μητέρας δύο παιδιών από τις Αρχάνες, η οποία πνίγηκε στην προσπάθεια της να σώσει το παιδί της, που κινδύνευε στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο.

Μαζί με την Κατερίνα είχε φύγει άδικα από τη ζωή και ο σύντροφος της Βενιζέλος Στρατάκης, ο οποίος και εκείνος είχε βουτήξει στη φουρτουνιασμένη θάλασσα για να σώσει την κόρη του κατά τη διάρκεια κατασκήνωσης, που είχαν πάει όλοι μαζί στη συγκεκριμένη παραλία.

Ο πόνος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας παραμένει ανείπωτος, μη μπορώντας να πιστέψουν πώς η μοναχοκόρη τους έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή στην προσπάθεια της να σώσει τον 10χρονο γιο της.

Τραγικές φιγούρες τα δύο ανήλικα παιδιά της, τα οποία είδαν τη μητέρα τους να “χάνεται” μπροστά στα μάτια τους μέσα στα κύματα. Συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί τελούν 40ήμερο μνημόσυνο την ερχόμενη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στη μνήμη της στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Πάνω Αρχάνες.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν, όταν εκείνο το απόγευμα της Τρίτης δύο από τα τέσσερα παιδιά, που είχαν πάει μαζί με τους γονείς τους για κατασκήνωση στην παραλία Γεροποτάμου, μπήκαν στη θάλασσα.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή τα παιδιά άρχισαν να παλεύουν με τα κύματα, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω από το νερό. Τότε οι δύο γονείς, χωρίς δεύτερη σκέψη, έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά. Επρόκειτο για την κόρη του Βενιζέλου και το γιο της Κατερίνας.

Άλλοι λουόμενοι έσπευσαν κι αυτοί να βοηθήσουν, ανασύροντας σώα και αβλαβή τα δύο μικρά παιδιά, αλλά όχι και τους άτυχους γονείς. Λίγο αργότερα οι δύο 35χρονοι ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα από τη θάλασσα.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τους μετέφερε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να τους κρατήσουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

Πηγή: cretapost