ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Το sms του τρόμου

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Το sms του τρόμου

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Το γραπτό μήνυμα στο κινητό του αδελφού του επιχειρηματία, που βύθισε σε απόγνωση την οικογένειά του- Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες

Σημαντική είναι η σημερινή ημέρα, στην εξέλιξη της υπόθεσης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη καθώς, οι συλληφθέντες έχουν ήδη οδηγηθεί σήμερα το πρωί, ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Η μεταφορά τους στο δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου, έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Για την ίδια υπόθεση έχει, ήδη, απολογηθεί και αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και μία 16χρόνη κόρη ενός εκ των κατηγορουμένων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Διαβάστε ΕΔΩ τι είπε στην απολογία της η 16χρονη

Το sms που παραλίγο να «κάψει» τη διαπραγμάτευση

Εν τω μεταξύ, έρχονται στο φως νέα στοιχεία γύρω από το τι συνέβη κατά την εξάμηνη ομηρία του 54χρονου επιχειρηματία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ένα sms των απαγωγέων κόντεψε να τινάξει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις, βυθίζοντας σε απόγνωση την οικογένειά του.

«Μάνο μου, χάσαμε και εμείς, αλλά χάσατε και εσείς τον άνθρωπό σας». Το συγκεκριμένο sms είχε σταλεί στις 17 Μαΐου από τους απαγωγείς στον Εμμανουήλ Λεμπιδάκη, αδελφό του απαχθέντος. Λίγο καιρό μετά το συγκεκριμένο sms - και συγκεκριμένα στις αρχές Ιουνίου-, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και αφού ενημερώθηκε ο υπουργός Νίκος Τόσκας αποφασίστηκε ότι πρέπει να ταξιδέψει από την Αθήνα στην Κρήτη έμπειρο στέλεχος της Αστυνομίας για να εμψυχώσει την οικογένεια και να την πείσει να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια σε ένα σημείο καμπής που θα μπορούσε να κρίνει τα πάντα.

Ο πατέρας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Γιάννης, έκατσε σε ένα ήσυχο δωμάτιο και συνομίλησε με τον αξιωματικό.

«Ο Μιχάλης έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αν έπαθε κάτι; Αν δεν άντεξε; Τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή από παθολογικά αίτια ή να τον έχουν σκοτώσει. Βλέπετε τι μας έστειλαν στο μήνυμα, είπε στο στέλεχος της Αστυνομίας.

Είχαν περάσει 25 ημέρες χωρίς κάποια επικοινωνία, με το ενδεχόμενο του θανάτου του επιχειρηματία να πνίγει την οικογένεια. Το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., συνεχίζει η εφημερίδα, είπε στον Γιάννη Λεμπιδάκη και στον αδελφό του απαγχθέντος: «Σας εγγυώμαι ότι δεν τον έχουν σκοτώσει. Πιστέψτε με. Οπλιστείτε με ελπίδα. Δεν τον σκότωσαν γιατί θέλουν όσο τίποτα τα χρήματα αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο. Η εμπειρία έχει δείξει ότι κανείς σεν θέλει να φορτωθεί ανθρωποκτονία εκ προθέσεως γιατί ξέρει ότι θα σαπίσει στη φυλακή. Χωρίς δολοφονία μπορεί να γλιτώσουν την πολυετή κράτησή τους στη φυλακή και το ξέρουν. Θα κάτσουμε εδώ, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θα καταφέρουμε να πάρετε πίσω τον άνθρωπό σας».

Η επόμενη κίνηση ήρθε μετά την πρόταση ενός ανώτατου αξιωματικού. Πρότεινε να δημοσιευτεί μια επιστολή στα ΜΜΕ με την οποία θα ανακοινώνεται η διακοπή των διαπραγματεύσεων από την πλευρά της οικογένειας. Στόχος ήταν να ταρακουνηθούν οι δράστες και να δείξει η οικογένεια ότι για πρώτη φορά παίρνει μια πρωτοβουλία.

Στις 17 Ιουνίου δημοσιεύτηκε η επιστολή και τέσσερις ημέρες αργότερα οι απαγωγείς επανεμφανίστηκαν έπειτα από 34 ημέρες με νέο sms. Έκτοτε οι διαπραγματεύσεις πήγαν από το καλό στο καλύτερο, οι απαιτήσεις για τα λύτρα μειώνονταν και οι αστυνομικοί άρχισαν να «ακουμπάνε» τους απαγωγείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση


Σχετικές ειδήσεις