ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύλληψης του δράστη της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο 32χρονος εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά της Εγλυκάδας Πατρών όπου είχε καταφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη και σκόπευε να διαφύγει στη χώρα του.

Ο 32χρονος από την Αλβανία είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον δικηγόρο για να κλείσουν το ραντεβού και μάλιστα οι φυσικοί αυτουργοί είχαν λάβει το ποσό των 3.000 ευρώ, ως προκαταβολή.

Η παρουσία του στο δικηγορικό γραφείο πιστοποιείται από τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο χώρο.

Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν στις 29 Οκτωβρίου σε διαμέρισμα επί της οδού Σοφοκλέους στην Καλλιθέα, όπου διέμεναν οι φυσικοί αυτουργοί, βρέθηκαν χειροβομβίδες, όπλα και αστυνομικές στολές, ενώ συνελήφθη ένας ακόμη Αλβανός που όμως δεν εμπλέκεται στη δολοφονία

Οι τρεις ηθικοί αυτουργοί έχουν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράβαση των νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, παραχάραξη, πλαστογραφία και συμπλοκή.

Ο 32χρονος ομολόγησε την πράξη του και φέρεται να είπε ότι ήθελε να εκφοβίσει τον Ζαφειρόπουλο και όχι να τον σκοτώσει και ότι έγινε λάθος.

Ο Αλβανός πήγε σε τσιγγάνικο καταυλισμό στην Πάτρα για να κρυφτεί και να βρει τρόπο να διαφύγει στην Αλβανία. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν τα ίχνη τους από τα τηλέφωνα και τις συνομιλίες.

Δείτε το βίντεο από το skaipatras.gr που ακολουθεί:

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Την ίδια ώρα, αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως, για τους δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου.

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΙ, οι τρεις φυλακισμένοι Αλβανοί είχαν εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου με εντολέα τον κατηγορούμενο και υποψήφιο θύμα ένα δικηγόρο που έγινε στην Πεντέλη.

Ζητούσαν, λοιπόν, από τον έγκλειστο 5 εκατ. ευρώ για να ανακαλέσουν τις καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως ηθικό αυτουργό στο συμβόλαιο θανάτου του δικηγόρου.

Προκειμένου τον πιέσουν να δώσει τα χρήματα «προσέλαβαν» τους δυο ομοεθνείς τους που έφτασαν στην πόρτα του δικηγόρου του με εντολή να τον εκφοβίσουν. Η πρόθεση ήταν να τον πυροβολήσουν στα πόδια.

Σύμφωνα με την αστυνομία όταν έμειναν μόνοι με τον ποινικολόγο στο γραφείο του ειπώθηκε η φράση: «Ρίχτου μια στα πόδια για να πάρει το μήνυμα».

Εννοώντας να πάρει το μήνυμα και την πλευρά του κατηγορούμενου αλλά και η πλευρά των ηθικών αυτουργών ότι η αποστολή είχε εκτελεστεί.

Όταν έγινε γνωστή η δολοφονία Ζαφειρόπουλου στην φυλακή μεταξύ των ηθικών αυτουργών είχε γίνει η εξής στιχομυθία: «Βρε τους μαλ… εμείς τους είπαμε να τον εκφοβίσουν και αυτοί τον σκότωσαν».

Σχετικές ειδήσεις