Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Σε ισχύ από σήμερα η μονή διαδρομή

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Σε ισχύ από σήμερα η μονή διαδρομή

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Στη διάθεση του κοινού είναι πλέον το μεμονωμένο εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ για μετακινήσεις  στα ΜΜΜ.

Από σήμερα Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου το επιβατικό κοινό θα μπορεί να προμηθεύεται από τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και εισιτήριο αξίας 1,40 ευρώ.

Στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα έκδοσης και μεμονωμένου μειωμένου εισιτηρίου 0,60 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το χάρτινο εισιτήριο καταργείται πλήρως στις 15 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε όσοι πολίτες έχουν χάρτινα εισιτήρια μπορούν να τα χρησιμοποιούν κανονικά.

Η δυνατότητα ανταλλαγής χάρτινων με ηλεκτρονικά εισιτήρια μετά το πέρας αυτού του χρονικού ορίου εξετάζεται.

O OAΣA προτρέπει τους πολίτες να μην πετούν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τις κάρτες, γιατί είναι επαναφορτιζόμενα. Διευκρινίζει, επίσης, ότι το μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο των 0,60 λεπτών πωλείται στα εκδοτήρια, ενώ στα μηχανήματα δίδεται μόνον εφόσον έχει κάποιος προσωποποιημένη κάρτα.

Ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, δήλωσε σήμερα το πρωί ότι όλοι οι δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου, έως ότου εκδώσουν προσωποιημένες κάρτες, θα περνούν από τις ειδικές πύλες που θα λειτουργούν σε κάθε σταθμό, όταν κλείσουν οι μπάρες, επιδεικύοντας την ταυτότητά τους, τις κάρτες ανεργίας τους ή άλλα σχετικά έγγραφά τους. Είπε ακόμη ότι θα δοθούν κίνητρα από τον ΟΑΣΑ για όσους επαναφορτίζουν τα εισιτήριά τους και τις μη προσωποποιημένες κάρτες τους.

Έως στιγμής έχουν εκδοθεί 197.000 προσωποποιημένες κάρτες ηλεκτρονικού εισιτηρίου συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αποστέλλονται με το ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μπάρες στους σταθμούς θα αρχίσουν να κλείνουν σταδικακά από τις 15 Νοεμβρίου. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο υπουργός στον ΑΝΤ1, υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ ΟΑΣΑ και ΤΡΕΝΟΣΕ για την επέκταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στο δίκτυο της ΤΡΕΝΟΣΕ.

Τι ισχύει για τια παλαιές κάρτες

Έως τις 15 Νοεμβρίου θα ισχύσουν οι παλαιές κάρτες για την μετακίνηση του επιβατικού κοινού με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Αν και αρχικά ο ΟΑΣΑ είχε ζητήσει από το υπουργείο η ισχύς των παλαιών καρτών να είναι μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τις Mεταφορές, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, οι κάρτες του Οκτωβρίου θα βρίσκονται σε ισχύ έως και τις 15 του μηνός για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ηλεκτρονικό εισιτήριο