ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Διευκρινίσεις ζητά ο ΟΑΣΑ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Διευκρινίσεις ζητά ο ΟΑΣΑ από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Συνάντηση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων Αρχών για το ηλεκτρονικό εισιτήριο πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σε αυτήν ο ΟΑΣΑ ζήτησε διευκρινίσεις, για την έκδοση των καρτών αλλά και για την προστασία των προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων στην σημερινή συνάντηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, ο Πρόεδρος της Αρχής και ο Διευθύνων Σύμβουλος της HST.

Σε αυτήν αποφασίστηκε να ζητήσει διευκρινίσεις ο ΟΑΣΑ σχετικά με την έκδοση των ηλεκτρονικών καρτών, για την μαζική έκδοσή τους για ειδικές κοινωνικές ομάδες αλλά και για την προστασία προσωπικών δεδομένων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στη σημερινή συνάντηση εργασίας για θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αρχής και στην οποία συμμετείχαν o Πρόεδρος της Αρχής, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HST, καθώς και Μέλη και ελεγκτές της Αρχής, αποφασίστηκαν τα εξής:

Ο ΟΑΣΑ θα ζητήσει από την Αρχή διευκρινίσεις επί των εξής σημείων των αρχικά υποβληθεισών γνωστοποιήσεων:

α) δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των προσωποποιημένων καρτών μετά από ηλεκτρονική αίτηση,

β) δυνατότητα μαζικής έκδοσης προσωποποιημένων καρτών ειδικών κατηγοριών επιβατών,

γ) τήρηση των στοιχείων με συγκατάθεση του χρήστη με στόχο την προσωποποιημένη εξυπηρέτησή του.

Τα παραπάνω σημεία θα εξεταστούν περαιτέρω από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων