ΕΛΛΑΔΑ

Φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική: Δύο άνδρες και μια γυναίκα νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Φονική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική: Δύο άνδρες και μια γυναίκα νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Πλημμύρες Αττική | Ειδήσεις:Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (15/11) με ιδιαίτερη σφοδρότητα, Μάνδρα, Μαγούλα και Νέα Πέραμο.

Τραγωδία στην Αττική, μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμύρες και χειμάρρους σε Μαγούλα, Μάνδρα και Νέα Πέραμο.

Τρία είναι τα θύματα της θεομηνίας αυτής, δύο άνδρες και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου, στη Μάνδρα.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας είχε εντοπιστεί νεκρός από την Πυροσβεστική στη Μάνδρα. Επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο ο οποίος βρέθηκε πνιγμένος στο σπίτι του, που είχε πλημμυρίσει, στην οδό Αγαμέμονος.

Νεκρή, είχε βρεθεί και μια ηλικιωμένη σήμερα το πρωί, επίσης στη Μάνδρα και συγκεκριμένα στην οδό Κοροπούλη

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 75-80 ετών.

Παράλληλα, δύο γυναίκες και ένας οδηγός βυτιοφόρου διακομίστηκαν, στο Θριάσειο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, λόγω των πλημμυρών.

Ειδικότερα, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ ο οδηγός του βυτιοφόρου απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων και επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο.

Η σφοδρή κακοκαιρία η οποία εκδηλώθηκε με καταρρακτώδη βροχή, έπληξε τη Δυτική Αττική τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου και κυρίως τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα προκαλώντας μεγάλες καταστροφές.

ditiki attiki4

Τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν άτομα που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

ditiki attiki4

Η Μάνδρα, η Νέα Πέραμος και η Μαγούλα τέθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματα τους βρέθηκαν οδηγοί που κινούνταν σε οδικά δίκτυα στην περιοχή της Νέας Περάμου.

Στο σημείο η βροχή ήταν πολύ έντονη και το πρωί. Από τη Νέα Πέραμο μέχρι τα Μέγαρα υπάρχουν σε πολλά σημεία της Εθνικής, ακινητοποιημένα οχήματα.

ditiki attiki plimmira4

Αυτοί οι δρόμοι είναι κλειστοί

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου προς Κόρινθο είναι κλειστή στο ύψος των διυλιστηρίων και τα οχήματα εκτρέπονται προς τον περιφερειακό Αιγάλεω.

ditiki attiki4

Παράλληλα, πριν από τη γέφυρα Παραδείσου όλα τα οχήματα εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο Ελευσίνας.

Στη γέφυρα της Μαγούλας δεν κινείται κανένα αυτοκίνητο προς Εθνική Οδό αντίθετα οδηγούνται όλα προς την Αττική Οδό, στην οποία, η έξοδος 1 είναι κλειστή.

Στο 39ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου τα οχήματα εκτρέπονται προς τη Νέα Εθνική Οδό καθώς όλοι οι παράδρομοι είναι κλειστοί.

Τέλος, στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών από το 24ο χλμ. στη Μάνδρα και στο ρεύμα προς Θήβα είναι κλειστό καθώς από εκεί ξεκινά το μεγάλο πρόβλημα στους δρόμους.

Στη Μάνδρα δύο πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν μαζί με δύο υπάλληλους του Δήμου στο αμαξοστάσιο της περιοχής, όταν έφτασαν στο σημείο προκειμένου να τους βοηθήσουν. Επιπλέον δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο και με ερπυστριοφόρο όχημα επιχειρούν να τους απεγκλωβίσουν

Δείτε εικόνες - σοκ από λεωφορείο γεμάτο επιβάτες που «πνίγηκε» στην παλαιά Εθνική Οδό

Η στιγμή που ο χείμαρος «καταπίνει» αυτοκίνητο:

Κλειστά τα σχολεία

«Λόγω των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, ύστερα από απόφαση των οικείων δημοτικών αρχών και του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γ. Βασιλείου, θα παραμείνουν σήμερα κλειστά», αναφέρει η σχετική ανακοινωση της Περιφέρειας Αττικής.

«Η Περιφέρεια Αττικής κατέθεσε αίτημα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των Δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγάρων, και Ελευσίνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ήδη αυτοψίες για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά ενώ ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν, όπου είναι απαραίτητο και να συνδράμουν τις αρμόδιες αρχές.

Συστήνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων καθώς και ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, οι οποίοι θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των πλημμυρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ».

Συγκλονιστική έκκληση κατοίκων για βοήθεια:

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία έχει δεχθεί, έως τώρα, περισσότερες από 160 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων.

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας κατοίκου της περιοχής στην εκπομπή του ANT1, που αναφέρει ότι από τα ξημερώματα η οικία της έχει πλημμυρίσει και η οικογένειά της βρίσκεται εγκλωβισμένη, την ώρα που το νερό ξεπερνά τους 50 πόντους στο εσωτερικό του σπιτιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν προκληθεί. Οι κλήσεις για παροχή βοήθειας έχουν ξεπεράσει τις 160, ενώ αυτή την ώρα επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα» τόνισε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή την χώρα στην περιοχή της Μάνδρας» υπογράμμισε η κ.Μαλλίρη.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, 125 άτομα με 40 συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και επιχειρούν καθώς και όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού Αττικής.

Με ενημέρωσή της η Πυροσβεστική ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν να μετακινούνται στην περιοχή:

Κακοκαιρίας συνέχεια - Δείτε πού θα βρέξει σήμερα Τετάρτη

Συνεχίζεται και σήμερα (15/11) με αμείωτη ένταση το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα ενώ βρίσκεται σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η οποία προειδοποιεί για έντονα καιρικά φαινόμενα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) αναμένονται στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ θα βρέχει και σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα δεν αναμένεται να επηρεαστούν από τα φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν έχει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα νοτιά.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, eurokinissi







Σχετικές ειδήσεις