ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις – σοκ για το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη

Εξελίξεις – σοκ για το 19χρονο μοντέλο με την κοκαΐνη

Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν έκανε δεκτό το αίτημα να αφεθεί ελεύθερη η 19χρονη Ειρήνη με την καταβολή εγγύησης κι έτσι παραμένει στις φυλακές τρομαγμένη, αναζητώντας τρόπους να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης - Η Interpol αναζητά το διεθνές κύκλωμα που έριξε στα δίχτυα του τη 19χρονη Ειρήνη

Την ίδια ώρα μεγάλη έρευνα ξεκινά η Ιντερπόλ σχετικά με την υπόθεση της σύλληψης της Ειρήνης στο Χoνγκ Κoνγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το κύκλωμα φαίνεται πως έχει τις ρίζες του στη Λατινική Αμερική και διακινεί ναρκωτικά στην Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική. Στην Ελλάδα, υπάρχουν πληροφορίες για έναν Νιγηριανό, ο οποίος είχε στρατολογήσει τον άνθρωπο που έδωσε την ποσότητα κοκαΐνης στο μοντέλο στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας.

Στις 2.30 ώρα Χόνγκ Κόνγκ, δηλαδή 8.30 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδος), η Ειρήνη παρουσιάστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον ενός δικαστή του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου της Επαρχίας. Μαζί της ήταν ένας Kινέζος δικηγόρος που της έχει διορίσει το κράτος, μέχρι να βρει δικηγόρο της επιλογής της.

O διάλογος του δικαστή με τον δικηγόρο της Ειρήνης

Δικηγόρος: Ζητούμε να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση 100.000 δολαρίων Χονγκ Κονγκ (11.000 ευρώ). Να της επιβάλλετε περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Δικαστής: Απορρίπτεται διότι είναι ξένη υπήκοος, άρα μπορεί να διαφύγει και επίσης είναι μεγάλη η ποσότητα των ναρκωτικών. Να επανέλθετε στις 7 Δεκεμβρίου για νέα ακρόαση.

Η διαδικασία διήρκεσε 5 λεπτά και η Ειρήνη δεν είπε λέξη, καθώς δεν έχει δικαίωμα λόγου. Οι γονείς της με τον Έλληνα δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με δικηγόρο του Χονγκ Κονγκ που θα την αναλάβει.

Πλέον η κοπέλα αναμένει την τρίτη κατά σειρά ακρόασή της, η οποία έχει οριστεί για τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ έχει δηλώσει την αθωότητά της στη δικαιοσύνη του Χονγκ Κονγκ. Όπως είναι ήδη γνωστό, η 19χρονη έχει ήδη αναφέρει στον Γενικό Πρόξενο ότι είναι αθώα, ενώ ισχυρίστηκε: «δεν ήξερα για την ποσότητα των ναρκωτικών που μετέφερα».

Σχετικές ειδήσεις