Δώρα Ζέμπερη – Η ανατριχιαστική μαρτυρία πρώην υπαλλήλου του Β΄ Νεκροταφείου

Δώρα Ζέμπερη – Η ανατριχιαστική μαρτυρία πρώην υπαλλήλου του Β΄ Νεκροταφείου

Δώρα Ζέμπερη: Οι αποκαλύψεις πρώην φύλακα του Β’ Νεκροταφείου που σοκάρουν – Το ξέσπασμα της μητέρας της άτυχης 32χρονης εφοριακού – Ποια τα νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία. 

Ήταν απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου όταν η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη εντοπίζεται άγρια δολοφονημένη στο Β’ Νεκροταφείο της Αθήνας. Η άτυχη εφοριακός πέφτει στα χέρια του αδίστακτου δολοφόνου, του 58χρονου Μανώλη Σοροπίδη. Τη μαχαιρώνει με μανία 14 φορές.

Το έγκλημα «παγώνει» το πανελλήνιο. Ακόμα και σήμερα οι αποκαλύψεις για τη φρικτή δολοφονία σοκάρουν.

«Ήταν ζήτημα χρόνου να γίνει έγκλημα μέσα στο Β’ Νεκροταφείο» αποκαλύπτει πρώην φύλακας, μιλώντας για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο, όπου στο παρελθόν έχει γίνει στόχος ληστών.

«Δεν ήταν νεκροταφείο, ήταν κολαστήριο» ξεσπά η μητέρα της άτυχης 32χρονης Δώρας Ζέμπερη. Μιλώντας σε εκπομπή του Έψιλον υποστήριξε ότι αν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, ίσως τώρα να ζούσε η κόρη της. 

«Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας, το είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Δεν υπήρχε ενημέρωση στον κόσμο. Γιατί αν είχαμε ενημερωθεί, θα είχε ενημερωθεί και το παιδί μου. Και δεν θα πήγαινε να ανάψει το καντηλάκι, να ανάψει το κεράκι, να προσευχηθεί εκεί, αν ήξερε ότι μέσα εκεί γίνονταν κλοπές, ληστείες. Δεν υπήρχαν σύρματα, δεν υπήρχε φύλαξη και μια ανευθυνότητα, μια αδιαφορία…», είπε χαρακτηριστικά.

«Αντί να το δω νυφούλα, μου το έβαλαν στο χώμα το παιδάκι μου. Το παιδί ξεψυχούσε τόση ώρα και δεν κάλεσε κανείς ασθενοφόρο. Να είχε μια ευκαιρία το παιδί και να μην ήμουν εγώ σήμερα σε αυτή τη θέση… Μπαίνω στο νεκροταφείο και το μόνο που βλέπω είναι να με περιγελούν και να με ειρωνεύονται. Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι παραδειγματικά, όπως τους αξίζει, για να μην κλάψει ξανά άλλη μάνα παιδί….», συνέχισε η χαροκαμένη μάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ

Όπως τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας της Δώρας Ζέμπερη, προσκόμισαν στοιχεία στον Άρειο Πάγο, σχετικά με περιστατικά ληστειών που έγιναν στο Β’ Νεκροταφείο.

«Το περιστατικό με τη Δώρα δεν ήταν πρωτοφανές για αυτούς. Υπήρχαν προγενέστερα κρούσματα. Έμπαιναν μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, που αποτελεί δημοτική περιουσία, είχαν γίνει τουλάχιστον τέσσερις ληστείες και αφαιρούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Αυτά τα μάθαμε από μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στο νεκροταφείο…», επισήμανε.

Όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή, είχαν γίνει: μια ληστεία με καλάσνικοφ με λεία 20.000 ευρώ, ληστεία με λεία 5.000 ευρώ κατά την οποία ξυλοκόπησαν φύλακα του κοιμητηρίου που έμεινε ανάπηρος, ληστεία κατά την οποία έσπασαν το σαγόνι και τα δόντια υπαλλήλου και ληστεία, εξαιτίας της οποίας ο υπάλληλος πέρασε ΕΔΕ γιατί δεν απέτρεψε τους δράστες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ