ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Νεκρός 30χρονος σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Νεκρός 30χρονος σκιέρ που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα

Ο νεαρός ενώ έκανε snowboard παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου για δύο ώρες οι γιατροί προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν

Ο άτυχος σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με παρέα snowborders, σε σημείο όπου είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού.

Ο νεαρός είχε ταξιδέψει μαζί με φίλους του από την Αθήνα στο χιονοδρομικό κέντρο. Σήμερα (29/12) το μεσημέρι και ενώ έκανε snowboard με άλλους τέσσερις φίλους του, παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Γρεβενών.

epeigonta

Οι γιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επί δύο ώρες, χωρίς όμως να καταφέρουν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας ήταν κλειστό και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας του χιονοδρoμικoύ, σε μέρος όπου το χιόνι ήταν «απάτητο».

Η χιονοστιβάδα που δημιουργήθηκε, παρέσυρε δύο άτομα της παρέας, ένα εκ των οποίων χτύπησε πάνω σε δέντρο.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή. Στο νοσοκομείο είχε ήδη σημάνει συναργεμός και σύμφωνα μετα τοπικά μέσα οι γιατροί προσπάθησαν για περίπου δύο ώρες να τον επαναφέρουν στην ζωή, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιστατικό, κινητοποιηθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, kozan.gr, voria.gr, greveniotis.gr

Σχετικές ειδήσεις