ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Βασιλίτσα: Συγκλονισμένοι οι φίλοι του 30χρονου – Οι δραματικές στιγμές για να τον βρουν

Τραγωδία Βασιλίτσα: Συγκλονισμένοι οι φίλοι του 30χρονου – Οι δραματικές στιγμές για να τον βρουν

Οι πρωτοχρονιάτικες διακοπές των πέντε φίλων κατέληξαν σε τραγωδία - Έσκαβαν με τα χέρια στο χιόνια για να βρουν το φίλο τους

Σε κατάσταση ΣΟΚ βρίσκονται οι φίλοι του 30χρονου σκιέρ που βρήκε φρικτό θάνατο στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα το μεσημέρι της Παρασκευής, 29 Δεκεμβρίου.

Ο νεαρός Απόλλωνας Ψαρουδάκης είχε πάει με άλλους 4 φίλους του για ολιγοήμερες διακοπές στην περιοχή και για να διασκεδάσουν με το αγαπημένο τους χειμερινό σπορ, το snowboard.

Παρά το γεγονός ότι στη Βασιλίτσα οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές και το χιονοδρομικό κλειστό, η παρέα των σκιέρ ανέβηκε στο βουνό με σκοπό μια κατάβαση με τις σανίδες.

Μια χιονοστιβάδα όμως έμελλε να αποδειχτεί μοιραία. Ο 30χρονος Απόλλωνας δεν πρόλαβε να προστατευθεί, με αποτέλεσμα όγκοι χιονιού να τον παρασύρουν και να τον ρίξουν με σφοδρότητα πάνω σε δέντρο.

Οι φίλοι του έτρεξαν αμέσως να τον βρουν και να τον βοηθήσουν. Είχε καταπλακωθεί από το χιόνι και τον έψαχναν σκάβοντας με τα χέρια.

Παράλληλα κάλεσαν ενισχύσεις, με όλες τις αρμόδιες Αρχές να σπεύδουν για βοήθεια.

Ο Απόλλωνας πάλεψε επί δύο ώρες για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δεν άντεξε… Κατέληξε στο νοσοκομείο Γρεβενών, βυθίζοντας στο πένθος την παρέα του και την οικογένειά του. Ο θάνατός τους, σύμφωνα με πληροφορίες, οφείλεται σε ασφυξία.

Οι 4 φίλοι είναι στο Νοσοκομείο Γρεβενών. Απαρηγόρητοι, δεν μπορούν να πιστέψουν πως οι διακοπές τους κατέληξαν σε τραγωδία και πως δεν θα ξαναδούν τον κολλητό τους.

Στην πόλη των Γρεβενών αναμένεται να φτάσουν το βράδυ της Παρασκευής και οι γονείς του αδικοχαμένου Απόλλωνα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ANT1: