Δικογραφία σε βάρος της μητέρας που εγκατέλειψε το βρέφος στη φωτιά

Δικογραφία σε βάρος της μητέρας που εγκατέλειψε το βρέφος στη φωτιά

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το 15 μηνών βρέφος που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά. Οι πυροσβέστες έσωσαν το παιδάκι το οποίο διακομίστηκε αμέσως στο Παίδων Αγία Σοφία.

Όπως δήλωσε ο διοικητής των νοσοκομείων Παίδων Μανώλης Παπασσάβας στην ΕΡΤ το μωρό είναι διασωληνωμένο, με μηχανική υποστήριξη αναπνοής και αιμοδυναμικά ασταθές. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη καθώς έχει εισπνεύσει καπνό για πολύ ώρα και όπως διευκρίνισε ο κ. Παπασσάβας τα εγκαύματα στο σώμα του είναι μικρής έκτασης και δεν εμπνέουν ανησυχία.

Σύμφωνα με τον διοικητή όταν το βρέφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο είχε τις αισθήσεις του, αλλά διασωληνώθηκε κατευθείαν λόγω της κατάστασής του.

Δικογραφία σε βάρος της μητέρας

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε σε βάρος της 35χρονης μητέρας του παιδιού, ηλικίας ενός έτους, που εντοπίστηκε μόνο του, από πυροσβέστες, κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στην Πλατεία Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος, που βρίσκεται στην οδό Αριστομένους, λίγο πριν από τις 2:30, ενώ μόλις μπήκαν στο χώρο οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι το παιδάκι ήταν μόνο του εκείνη την ώρα. Αμέσως μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η θεία του παιδιού, που μένει έναν όροφο πιο κάτω συνόδευσε το παιδί στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε στο Παίδων και η μητέρα του. Η 35χρονη, όπως είπε στην αστυνομία έχει άλλα δύο παιδιά, ενώ την ώρα της πυρκαγιάς απουσίαζε από το διαμέρισμα. Σημειώνεται, τέλος, ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Πηγή: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και Εurokinissi