Με τι καιρό θα γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Με τι καιρό θα γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο Αθήνα: Σύμμαχό τους τον καιρό θα έχουν οι διαδηλωτές που θα βρεθούν το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Συντάγματος για το συλλαλητήριο σχετικά με το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός θα είναι βροχερός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Αττική αναμένονται ναι μεν λίγες τοπικές βροχές κατά διαστήματα αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια του νομού ωστόσο τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα αρχίσουν να εξασθενούν με αποτέλεσμα ο καιρός να μην χαλάσει τα σχέδια των διοργανωτών του συλλαλητηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας. Σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι φορέων από όλη την Ελλάδα.

Μετά το συλλαλητήριο οι οργανωτές θα εκδώσουν ψήφισμα, το οποίο θα παραδώσουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις για το συλλαλητήριο

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται σήμερα, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα έχουμε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Βαθμιαία εξασθένηση των νοτίων ανέμων στο Αιγαίο με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια της χώρας.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα στην Αττική με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα δυτικά και βόρεια του νομού μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και μέχρι το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 4 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα βόρεια και βελτίωση το βράδυ.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 9 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, στην κεντρική Στερεά και στη βόρεια Πελοπόννησο. Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές από το μεσημέρι.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.