Ο γύρος της Κρήτης σε 39 ημέρες με… καγιάκ! (pics)

Ο γύρος της Κρήτης σε 39 ημέρες με… καγιάκ! (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με μία πολύ δυνατή εμπειρία αποφάσισε να ξεκινήσει τη φετινή χρονιά ένας 39χρονος ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη Πέμπτη (8/2) το περιπετειώδες ταξίδι του.

Με μία πολύ δυνατή εμπειρία αποφάσισε να ξεκινήσει την χρονιά ένας 39χρονος ο οποίος ολοκλήρωσε την περασμένη Πέμπτη (8/2) το περιπετειώδες ταξίδι του.

Ο λόγος για τον Μανώλη Λουδάρο ο οποίος την 1-1-2018 ξεκίνησε από το νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, από την Ελαφόνησο, με στόχο να κάνει με καγιάκ τον γύρο της Κρήτης!

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο Μανώλης είχε μία ανάλογη εμπειρία πέρυσι, όταν έκανε με τον ίδιο τρόπο τον γύρο της Πελοποννήσου. Ωστόσο ο φετινός στόχος ήταν ξεκινώντας από την Ελαφόνησο, να προσεγγίσει την Κρήτη μέσω Κυθήρων και Αντικυθήρων και να συνεχίσω πραγματοποιώντας τον περίπλου του νησιού.

Ο τερματισμός του ταξιδιού έγινε την Πέμπτη στον Μπάλο, έχοντας διασχίσει περίπου 800 χλμ (500 μίλια).

Τις 39 μέρες που διήρκεσε αυτό το ταξίδι, ο Μανώλης αντιμετώπισε κακοκαιρία, ισχυρούς βοριάδες σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και συνθήκες που δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο το ήδη δύσκολο εγχείρημα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος όταν βρέθηκε στο Λασίθι τις ημέρες των θυελλωδών ανέμων:

«Έκθεση, δύσκολες συνθήκες, δυνατά ρεύματα, καταιγίδες, ακραία φαινόμενα μέσα και έξω από το νερό… Η Ανατολική Κρήτη άγρια, απλοϊκή, με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και μεγάλη ιστορία θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου ως μία από τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που έχω περάσει έως τώρα. Το πέρασμα στη Νότια Κρήτη και η προσέγγιση στο Γούδουρο δε, μια άνιση μάχη για γερά νεύρα με το σκοτάδι να με δοκιμάζει. Αδιανόητα και ακραία καιρικά φαινόμενα με θυελλώδεις ανέμους, εξωπραγματικές ριπές 120 χλμ την ώρα, μεγάλες καταστροφές σε όλη την περιοχή, κλειστά σχολεία για 3 μέρες, ανεπανόρθωτες ζημιές σε θερμοκήπια που αποτελούν το κύριο εισόδημα της περιοχής…»

Ο Μανώλης τη Δευτέρα πέρασε από την Αγία Ρουμέλη και περιγράφει: «Ριψοκίνδυνη είσοδος στο νερό, κάποια από τα πιο άγρια τοπία της Κρήτης να χτυπιούνται με μανία από τα κύματα, μία αναγκαστική έξοδος σ’ ένα φυσικό βράχινο καταφύγιο και τα τελευταία 20 χλμ. μέχρι την Παλαιόχωρα να αποτελούν δοκιμασία για το μυαλό και το σώμα, αποδεικνύοντας ότι τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται!»

Το ταξίδι τελείωσε την Πέμπτη στον Μπάλο: «Μια πολύ δυνατή μέρα αλλά και μια πολύ δυνατή παρέα που με συνόδεψε από τα Φαλάσαρνα μέχρι και την Κίσσαμο αψηφώντας τα προγνωστικά για τον καιρό και πιέζοντας τα όρια για μια ακόμη φορά. Η απάντηση του ερωτήματος που είχα θέσει στον εαυτό μου «εάν είναι εφικτό;» Ναι, είναι! Με υπομονή, επιμονή και γερά νεύρα…» απαντά ο Μανώλης και ετοιμάζει τον επόμενο στόχο του…

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το περιπετειώδες ταξίδι του 39χρονου στην gallery του άρθρου.

PHOTO GALLERY