Υπόθεση Λεμπιδάκη: Άρση απορρήτου σε τηλέφωνα και κοινωνικά δίκτυα - Τι αναζητά η Αστυνομία

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Άρση απορρήτου σε τηλέφωνα και κοινωνικά δίκτυα - Τι αναζητά η Αστυνομία

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τέσσερις άρσεις απορρήτου αλλά και η «ανάγνωση» ενός σκληρού δίσκου αναμένεται να φέρουν στο φως νέα στοιχεία, στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία.

Σε νέα φάση εισέρχεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», αναφέρουν ότι εντός της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένονται εξελίξεις σε σχέση με νέα αιτήματα, τα οποία αναμένεται να υποβληθούν προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω ο ρόλος συγκεκριμένων υπόπτων

Δρομολογούνται τέσσερις άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου οι οποίες δεν θα περιοριστούν στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των ελεγχόμενων προσώπων αλλά θα επεκταθούν  και σε εφαρμογές κοινωνικών δικτύων (messenger, viber) και θα επιχειρηθεί να ανακτηθεί το σύνολο των δεδομένων που έχουν διακινηθεί μέσω αυτών.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι από τώρα και στο εξής θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις και σε σχέση με τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων όπου έχει μεταφερθεί το σύνολο των κατασχεθέντων ευρημάτων, τα οποία έχουν βρεθεί σε πρώτο και δεύτερο χρόνο από τα κρησφύγετα και άλλους  χώρους.

Θα επιχειρηθεί συσχετισμός και με άλλες υποθέσεις σε μία προσπάθεια συγκέντρωσης έμμεσων αποδείξεων. Αυτό δηλαδή που υποστηρίζεται, σημειώνει η εφημερίδα, είναι ότι όσοι σπεύδουν να σχολιάσουν ότι η υπόθεση έχει ουσιαστικά κλείσει με τις γνωστές συλλήψεις, δεν πρέπει να βιάζονται γιατί υπάρχει ανοιχτό πεδίο δράσης.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι αναμένονται με ενδιαφέρον και τα αποτελέσματα από την «ανάγνωση» ενός σκληρού δίσκου που εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το βέβαιο είναι ότι οι διαδικασίες αυτές απαιτούν χρόνο και αυτό συνεπάγεται και το χρονοβόρο της ολοκλήρωσης της κύριας ανάκρισης. Έτσι, το επόμενο διάστημα το δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφασίσει για την παράταση της κράτησης των προσωρινά κρατούμενων ως εμπλεκομένων στην υπόθεση.