ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προτεραιότητα στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γενεύη

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προτεραιότητα στην εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γενεύη

Το νεοδιορισθέν Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρουσίασε τις προτεραιότητες της θητείας του, στο επαγγελματικό προσωπικό του Σωματείου, σε συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. και πρέσβη ε.τ., Αλέξη Αλεξανδρή, και το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο, ιεραρχείται η ομαλοποίηση στην καταβολή της μισθοδοσίας και η εξομάλυνση των σχέσεων με τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (Δ.Ο.Ε.Σ.).

Προτεραιότητα θα δοθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην αποφυγή του κινδύνου αποβολής του Ε.Ε.Σ. από τους κόλπους της Δ.Ο.Ε.Σ., γεγονός που θα αποφασιστεί στη Γενεύη, στις 8 Μαρτίου 2018.

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. δήλωσαν στους εργαζομένους ότι κάθε επόμενο βήμα θα είναι εναρμονισμένο με τα όσα ορίζει και προβλέπει το Καταστατικό του Ε.Ε.Σ., ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην επιμέλεια των απαραίτητων εκείνων πράξεων που θα οδηγήσουν στη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη αιρετού Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε ορίζει η πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σύμφωνα με το νέο Δ.Σ, «η επιστροφή του Ε.Ε.Σ. σε μία κανονικότητα, που θα απελευθερώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις εντός του Οργανισμού, αποτελεί καίριο μέλημα της νέας Διοίκησης. Απώτερος στόχος αυτής της συλλογικής προσπάθειας θα είναι η περαιτέρω ενίσχυση της ανθρωπιστικής παρουσίας του Ε.Ε.Σ. προς όφελος κάθε ευάλωτης ομάδας πληθυσμού, που προσβλέπει στη στήριξη του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού και εθελοντικού Οργανισμού της χώρας». Εκ μέρους του νέου Δ.Σ. στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η κ. Μαρούδα Μαρία-Ντανιέλλα, Α΄ Αντιπρόεδρος, η κ. Χαρατσάρη-Βαληνάκη Χριστίνα, Γ΄ Αντιπρόεδρος, η κ. Νικολοπούλου Παναγιώτα, Σύμβουλος, ο κ. Οικονομόπουλος Νικόλαος, Σύμβουλος, η κ. Τούτουζα Αικατερίνη, Σύμβουλος, ο κ. Κουτσονάσιος Χρήστος, Σύμβουλος, η κ. Προβοπούλου Μαρία - Αρετή, Σύμβουλος, ο κ. Μήτσιος Αθανάσιος, Σύμβουλος, ο κ. Γεωργακόπουλος Χαράλαμπος, Σύμβουλος και ο κ. Μεντζελόπουλος Παναγιώτης, Σύμβουλος. Όλα μέλη του Δ.Σ. έλαβαν τον λόγο και γνωρίστηκαν με το πολυπληθές προσωπικό του Οργανισμού, που είχε γεμίσει την αίθουσα συσκέψεων στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ.

Σχετικές ειδήσεις