ΕΛΛΑΔΑ

Στάθης Ψάλτης: Τι αποκαλύπτει για πρώτη φορά η κόρη του για τη διαθήκη και τη Χριστίνα

Στάθης Ψάλτης: Τι αποκαλύπτει για πρώτη φορά η κόρη του για τη διαθήκη και τη Χριστίνα

Η κόρη του Στάθη Ψάλτη μιλάει για πρώτη φορά μετά το θάνατο του πατέρα της – Οι αποκαλύψεις, η διαθήκη, η χήρα, Χριστίνα Φιτσάκη Ψάλτη και οι τελευταίες ώρες του μεγάλου ηθοποιού στο νοσοκομείο.

«Παιδί μου, έχω καρκίνο…». Με αυτή τη συνταρακτική φράση η μονάκριβη κόρη του Στάθη Ψάλτη, Μαρία, 11 μήνες μετά το θάνατό του αποκαλύπτει στην εφημερίδα Espresso, πώς έμαθε από τον ίδιο για την αρρώστια του πατέρα της.

«Ο μπαμπάς δεν ήθελε να δει ποτέ δάκρυα στο πρόσωπό μου. Όμως, πονάω! Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος και μου λείπει πολύ» είπε η κόρη του φανερά συγκινημένη.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου, σχετικά με τις σχέσεις που είχαν η ίδια με τον πατέρα της απαντά: «Αν ζούσε ο πατέρας μου, δεν θα επέτρεπε να ακουστεί αυτή η ερώτηση. Τον λάτρευα και με λάτρευε. Ήμασταν πολύ κοντά. Καθημερινά τηλεφωνήματα. Τα βράδια μόλις τελείωνε το θέατρο και τα γυρίσματα, ξανά τηλέφωνο».

Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν αυτούς τους 11 μήνες ήταν η περιουσία που άφησε και οι κινήσεις της χήρας, της Χριστίνας Φιτσάκη Ψάλτη.

«Ο μπαμπάς μου δεν άφησε καμία περιουσία, γιατί έδινε τα χρήματά του σε φτωχούς και σε ιδρύματα. Δεν σκεφτόταν το μέλλον, ούτε τα γηρατειά του. Από τότε που ξεκίνησε ως ηθοποιός έτσι ήταν. Για αυτό άλλωστε δεν ευσταθούν τα όσα λέγονται για τη διαθήκη και το μοίρασμα της περιουσίας. Δεν είχε κάτι για να αφήσει» αποκάλυψε η Μαρία.

Όσο για τα όσα γράφονται για τη χήρα, Χριστίνα Φιτσάκη Ψάλτη, η κόρη του απαντά πως εκείνη ήταν σύζυγός του και πώς δεν ενδιαφέρεται για τα όσα γράφονται. Μάλιστα, τόνισε πως δεν είχαν κάτι να μοιράσουν.

«Δεν με ενδιαφέρει τι γράφεται για τη Χριστίνα, ειλικρινά. Εκείνη ήταν σύζυγός του, εγώ το παιδί του. Δεν έχουμε κάτι να μοιράσουμε. Ωστόσο, η Χριστίνα στάθηκε στο πλευρό του πατέρα μου και οφείλω να το πω αυτό δημοσίως. Εγώ έχασα τον πατέρα μου και ο πόνος μου σταματάει σε αυτό το κομμάτι. Μίλησα και με το θείο μου Γιάννη Ρώτα και του ζήτησα να πέσουν οι τόνοι. Ο μπαμπάς μου δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να ακούγονται όσα ακούγονται δημοσίως. Ήταν χαμηλών τόνων και δεν έδινε δικαιώματα παρά μόνο για το επάγγελμά του» είπε.

Οι τελευταίες ώρες του Ψάλτη στο νοσοκομείο

«Βρήκε το κουράγιο και με πήρε ο ίδιος τηλέφωνο. ''Παιδί μου μην στενοχωρηθείς. Έχω καρκίνο. Είναι αντιμετωπίσιμη η κατάστασή μου'', μου είπε. Εκεί αισθάνθηκα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά».

«Θυμάμαι τον μπαμπά μου να είναι σιωπηλός και σκεπτικός. Όταν όμως μπαίναμε στο δωμάτιο του νοσοκομείου, άλλαζε πρόσωπο. Έβαζε το χαμόγελο στα χείλη του για να μας δείξει αισιοδοξία. Θυμάμαι σε μία από τις τελευταίας μας συναντήσεις μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου μου είπε με παράπονο: ''Τα εγγόνια μου τι κάνουν; Βλέπω, Μαράκι, να μην προλαβαίνω να τα δω να μεγαλώνουν''. Ήταν η μόνη φορά που έδειχνε απογοητευμένος, καθώς οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει. Εκείνη τη στιγμή πόνεσα πολύ. Κατάλαβα ότι πλησιάζει το τέλος, όμως ήθελα να έχω μία ελπίδα, ότι ένα θαύμα θα συμβεί», είπε η κόρη του.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας: Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα - Πού το πάει ο Ερντογάν;