Ανατροπή: Στο ίδιο κελί οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συνθήκες κράτησης των…

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Μετ' εμποδίων εντός κι εκτός του Αλεξάνδρειου…

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας στη Ρόδο: Μάνα και γιος πέθαναν την ίδια μέρα

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για μια οικογένεια…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Κρατάει τη νίκη και την... αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστω και δύσκολα κατάφερε…

Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: «Έσβησε» ο Αντώνης Πεκλάρης

 Θρήνος στη Θεσσαλονίκη: «Έσβησε» ο Αντώνης Πεκλάρης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 81 ετών, άφησε ο δημοσιογράφος Αντώνης Πεκλάρης, ένα από τα ιστορικά μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας- Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), που σφράγισε με την επαγγελματική διαδρομή του τη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη.

«Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας στερείται έναν από τους εμβληματικούς εκπροσώπους του, και μια νεότερη, αλλά όχι πια νέα, γενιά συναδέλφων χάνει ένα ιστορικό και φωτεινό σημείο αναφοράς στο επαγγελματικό παρελθόν της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ο Αντώνης Πεκλάρης γεννήθηκε το 1937 στην Άνω Βροντού Σερρών, άρχισε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τις εφημερίδες «Δράσις» και «Ελεύθερος Λαός», ενώ από το 1963 έως το 1992 εργάστηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη».

Από το 1983 διετέλεσε διευθυντής της εφημερίδας και «κατά κοινή ομολογία υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια η 'αθόρυβη ψυχή' της, διαμορφώνοντας, από κάθε θέση που κλήθηκε να την υπηρετήσει την ταυτότητα ενός φύλλου που κυριάρχησε στην Ενημέρωση και χαρακτήρισε την εποχή του».

Εργάστηκε επίσης ως ανταποκριτής στην εφημερίδα «Ομάδα», καθώς και στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

peklaris2

«Το ήθος και η εργατικότητά του, η ευρύτητα της αντίληψής του και η ακεραιότητά του ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώθηκαν στα δημοσιογραφικά δημιουργήματά του, από τις αθλητικές ανταποκρίσεις ως τα πρωτοσέλιδα και την πολιτική αρθρογραφία σε ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Τα ίδια χαρακτήριζαν και τη σχέση του με τους συναδέλφους, όπως και τη συνδικαλιστική δράση του», υπογραμμίζει η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Η κηδεία του Αντώνη Πεκλάρη θα τελεστεί το πρωί της Παρασκευής (20/04), στις 11.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Άνω Τούμπας.