Ανατροπή: Στο ίδιο κελί οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη

Αλλάζουν τα δεδομένα στις συνθήκες κράτησης των…

Ένταση στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: Τραγούδησε «Μακεδονία ξακουστή» και τον έβγαλαν σηκωτό (vid)

Μετ' εμποδίων εντός κι εκτός του Αλεξάνδρειου…

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας στη Ρόδο: Μάνα και γιος πέθαναν την ίδια μέρα

Τραγικό «χτύπημα» της μοίρας για μια οικογένεια…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Νταρουσάφακα 75-67: Κρατάει τη νίκη και την... αντίδραση

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστω και δύσκολα κατάφερε…

Αφέτης ετών... 90 σε μαραθώνιο»!

Αφέτης ετών... 90 σε μαραθώνιο»!

H 90χρονη γιαγιά Μαρίνα από την κοινότητα Βαβουρίου έδωσε την εκκίνηση σε περισσότερους από 100 αθλητές και αθλήτριες, που επέλεξαν να τρέξουν στον 3ο μικρό ορεινό «μαραθώνιο» του δήμου Φιλιατών στη Θεσπρωτία...

... ενώ αρκετοί συνομήλικοί της βγήκαν στους δρόμους των ορεινών χωριών χειροκροτώντας θερμά τους συμμετέχοντες. Ουσιαστικά οι αθλητές έτρεξαν 16,5 χιλιόμετρα διασχίζοντας τοπία μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Στόχος της διοίκησης του δήμου Φιλιατών είναι να μετατραπεί ο συγκεκριμένος αγώνας σε θεσμό με διπλό όφελος: από τη μία να σταλεί το μήνυμα του αθλητισμού στους λιγοστούς νέους που έχουν απομείνει στην περιοχή και από την άλλη να γνωρίσουν οι επισκέπτες τις ομορφιές του τόπου, καθώς κάθε χρόνο ο μαραθώνιος ακολουθεί ξεχωριστή διαδρομή. Ο δήμαρχος Φιλιατών, Σπύρος Παππάς, αναφέρθηκε στη φετινή διοργάνωση του 3ου μικρού ορεινού μαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και στην ενεργό συμμετοχή των ηλικιωμένων. «Φέτος διαλέξαμε την περιοχή της Μουργκάνας, εκεί όπου βρίσκονται τα ορεινά και μικρά χωριά του δήμου με τους λιγοστούς κατοίκους. Αυτούς τους ανθρώπους που φυλούν Θερμοπύλες θέλουμε να τους δείξουμε ότι στεκόμαστε δίπλα τους.

Οι αθλητές κάλυψαν μια απόσταση 16,5 χιλιομέτρων ξεκινώντας από την τοπική κοινότητα Βαβουρίου έως τις πηγές Λαγκάβιτσας. Η 90χρονη γιαγιά έδωσε την εκκίνηση, ενώ αρκετοί ηλικιωμένοι βγήκαν στους δρόμους για να τους θαυμάσουν» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος. Στην καταπράσινη διαδρομή που ξεκίνησε από το Βαβούρι έτρεξαν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι προτού καταλήξουν στις δροσερές πηγές Λαγκάβιστας, εκεί όπου βούτηξαν στα παγωμένα νερά, πέρασαν από τα χωριά Λια και Λίστα για να λάβουν το θερμό χειροκρότημα των ηλικιωμένων. «Με τέτοιες δράσεις θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα του αθλητισμού στους νέους ανθρώπους που έχουν απομείνει στην περιοχή, διότι είμαστε ένας γηρασμένος πληθυσμός. Από την άλλη, αλλάζοντας κάθε χρόνο τη διαδρομή του μαραθωνίου, θέλουμε να γνωρίσουν οι επισκέπτες τις ομορφιές του τόπου μας» πρόσθεσε ο κ.Παππάς.