Αναστάτωση στα Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε σπίτια (pics)

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, όταν ξέσπασε φωτιά σε περιοχή στον Μακρύ Τοίχο - Καταγγελίες για εμπρησμό
Αναστάτωση στα Χανιά: Μεγάλη πυρκαγιά απείλησε σπίτια (pics)
1'

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων κλήθηκαν να επέμβουν για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή του Μακρύ Τοίχου στα Χανιά, κοντά στο παλιό ξενοδοχείο Άπτερα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής καθώς η περιοχή έχει πυκνή βλάστηση και κατοικίες, ενώ λόγω και του αέρα συνολικά επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Περίπου μια ώρα μετά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, και την αιτία ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όμως προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν καταγγελίες κατοίκων για προσπάθεια εμπρησμού σε μια μεγάλη έκταση η οποία είναι κατάφυτη από καλάμια και παντός είδους βλάστηση καθώς και καλλιέργειες, όπως ελαιόδεντρα και αμπέλια.

Να σημειωθεί πως νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (26/6) έγινε εμπρησμός σε κάδους απορριμμάτων που ήταν κοντά στο σημείο όπου το απόγευμα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Επίσης την προηγούμενη Παρασκευή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην ίδια περίπου περιοχή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να ανησυχούν καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery του άρθρου

Πηγή: flashnews.gr

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή