Φως στο Τούνελ: Το σκοτεινό πρόσωπο στις σημειώσεις του φοιτητή- «Αν μάθουν για μας, θα γίνει χαμός»

Φως στο Τούνελ: Ένα πρόσωπο με σκοτεινό ρόλο πρωταγωνιστεί στις προσωπικές σημειώσεις του άτυχου Νικόλα. Τι λέει η φίλη και ο αδελφός του.

mageia
6'

Το «Φως στο Τούνελ» έφερε ξανά στο προσκήνιο την περίεργη υπόθεση του 19χρονου φοιτητή Νίκολα Ντουρτουρέκα, που βρέθηκε κρεμασμένος από το πόμολο της ντουλάπας στο δωμάτιό του, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα την Πέμπτη 14 Ιουλίου του 2022.

Ο ειδικός ιατροδικαστής – πραγματογνώμονας Χαράλαμπος Κούτσης, τεχνικός σύμβουλος του πατέρα, εκτιμά ότι υπάρχουν στοιχεία που «δείχνουν» εγκληματική ενέργεια.

Το ημερολόγιο του φοιτητή και το σκοτεινό πρόσωπο

Στα όσα έγραφε στην αγγλική γλώσσα σε ένα σπιράλ ημερολόγιο, με το χαρακτηριστικό εντύπωμα της λιβελούλας στο κάτω μέρος των σελίδων του.

«Αν μάθουν για μας , θα γίνει χαμός…».

Σε ποιον αναφέρεται; Γιατί αν γινόταν γνωστή η ταυτότητα του θα επέφερε αναστάτωση χωρίς προηγούμενο και σε ποιους ;

Νέα αποσπάσματα των ιδιόχειρων σημειώσεων του, παρουσίασε η εκπομπή σε μια προσπάθεια να βρεθεί σε αυτές το κλειδί του γρίφου για τον περίεργο θάνατο του.

«Είμαι χαρούμενος και υγιής. Δεν έχεις δύναμη πάνω μου και θα σε κάνω να το δεις για να σε αναγκάσω να φύγεις. Όσο και αν πιστεύω ότι θα έπρεπε να τα πω όλα, ένα μέρος του εαυτού μου είναι χαρούμενο που δεν το έκανα. Τα πράγματα εύκολα θα είχαν ανατραπεί και εγώ θα έβρισκα τον εαυτό μου στο μάτι του κυκλώνα. Ίσως αυτό να έγινε για να μου δείξει ότι είναι ένα θηρίο αυτό που αγαπάω για να με κάνει να συμπεριφερθώ σαν ένας ήρωας. Πρέπει να μην δίνω πολύ σημασία και να συμπεριφέρομαι χωρίς συναίσθημα…να χρησιμοποιώ μαγεία να τους πληγώσω. Εν τω μεταξύ παραμένω ασφαλής και συναισθηματικός…»

Ο Νικόλας περιγράφει στην συνέχεια μια «λάθος» κίνηση του, που απέφερε απρόσμενα αποτελέσματα.

«Ξέρεις κάτι δεν είναι δικό μου λάθος που οδηγούσε σαν βλάκας αλλά είναι δικό μου λάθος που αντέδρασα και έκανα χειρονομία. Ειλικρινά του άξιζε, όμως αν συνεχίσω να αντιδρώ έτσι μπορεί να βρεθώ σε δυσάρεστη κατάσταση… Δεν θα μπορούσα να βρω καλύτερη ευκαιρία να πάρω ένα μάθημα. Όχι μόνο δεν βρέθηκα μπλεγμένος αλλά νομίζω ότι άρχισε να με ζηλεύει λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και όχι μόνο».

Χαρακτηριστικά είναι και τα όσα αναφέρει ο Νικόλας σε άλλο σημείο του ημερολογίου του.

«Αισθάνομαι παραμελημένος, ότι με παίρνει για δεδομένο και με εκμεταλλεύεται. Απαντά στα σίγουρα όπως πάντα. Δεν θα ανεχτώ περισσότερα. Πρέπει να επικεντρωθώ στις σπουδές μου. Αφιερώνω την ενέργεια μου και καταβάλλω προσπάθεια σε αυτό. Σε βλέπω να κοιτάς».

Η κατάσταση που βιώνει ο Νικόλας μοιάζει αδιέξοδη και γράφει πως σχεδιάζει το επόμενο βήμα. Σκοπός του είναι να φύγει στην Αγγλία.

«Ακόμα ονειρεύομαι να πηγαίνω στην Αγγλία και να ζω μια άνετη ζωή εκεί. Συνεχώς σκέφτομαι ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα από αυτά που ζω τώρα. Όλα όσα θέλω είναι ένα δικό μου μέρος . Είναι τόσο πολύ αυτό που ζητάω; Ο σκοπός μου είναι αυτός».

Όμως το πρόσωπο-κλειδί στην ζωή του παραμένει σημαντικό και όποιος προσπαθεί να προδώσει την μυστική του ταυτότητα τον βρίσκει απέναντι. Γράφει:

«Διάβασα τα ταρώ πριν από δυο ημέρες και το συμπέρασμα που έβγαλα με σόκαρε. Όχι μόνο με τρόμαξαν αλλά μου επανάφεραν στο μυαλό μου σκοτεινές μνήμες. Ήταν ηλίθιο από την πλευρά τους. Συμφωνώ. Θέλω να υποφέρουν. Γιατί τώρα; Είχαμε κάποια διένεξη πριν δύο τρεις εβδομάδες. Γιατί τώρα; Δεν το καταλαβαίνω. Αυτό είναι το μόνο που δεν μπορώ να καταλάβω. Θα σιγουρέψω ότι όποιος το έκανε θα…»

Στο ημερολόγιο δεν λείπουν οι αναφορές του φοιτητή στην σχέση του με τη μητέρα του:

«Σήμερα υπήρξα πολύ επιθετικός. Και πιστεύω ότι είναι περισσότερο από το σκορπιό και μάλλον έχει να κάνει με αυτό. Όπως και να έχει θα πρέπει να το προσέξω. Πολλοί θα με αποκαλούσαν εγωιστή, άλλοι κακό γιο, η ίδια μου η μάνα με αποκαλούσε αγνώμονα στο παρελθόν αλλά όχι τώρα. Ίσως καταλαβαίνει πραγματικά ότι έχω αφεθεί. Διαθέσιμος μόνο όταν χρειάζεται…Θα βελτιωθεί λίγο, λίγο. Αύριο είναι μια νέα ημέρα».

Το μεγαλύτερο μέρος των γραπτών κειμένων με τις προσωπικές σκέψεις του άτυχου νέου που βρέθηκαν στον τόπο του μαρτυρίου, βρίσκονται ήδη στα χέρια ειδικών που θα κληθούν να τα αποκρυπτογραφήσουν να τα ερμηνεύσουν και να τα αξιοποιήσουν.

Η προσοχή τους επικεντρώνεται σε ένα ακόμη στοιχείο που εκτιμούν ότι είναι σημαντικό. Σε κάποιες από τις χειρόγραφες σημειώσεις εντοπίστηκε ένας γραφικός χαρακτήρας που ανήκει σε άλλο πρόσωπο.

Μήπως βρίσκεται εκεί το κλειδί του μυστηρίου;

«Τον είχα δει με κλειδιά της μεζονέτας», λέει ο αδελφός του

Ο αδελφός του άτυχου Νικόλα που βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του τον Ιούλιο του 2022, μιλά στο «Τούνελ» και θυμάται όλα τα γεγονότα της περιόδου εκείνης.

Νιώθει δικαίωση που έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί η αλήθεια για τον θάνατο του αδελφού του.

«Δεν είχα κλειδιά ούτε εκείνη την μέρα, ούτε ποτέ. Όταν γύρναγα σπίτι μου είχαν πει ότι θα χτυπάω κουδούνι ή την πόρτα ή θα παίρνω τηλέφωνο τον αδερφό μου. Είχα κλειδιά μόνο από την εξώπορτα. Της μεζονέτας δεν είχα ποτέ».

Ο αδελφός του 19χρονου φοιτητή μιλά και για τον φιλοξενούμενο που έμενε εκείνο το διάστημα στο σπίτι.

«Άλλες μέρες και πιο παλιά μπορεί να ερχόταν κάποιες φορές. Ένα τυπικό «γεια» λέγαμε, δεν είχαμε πολλές επαφές. Όταν τον έβλεπα έφευγα, πήγαινα πάνω στη μεζονέτα, εκεί που έμενα. Δεν θυμάμαι πολύ αν είχαμε συγκατοικήσει και οι τρεις μαζί. Θυμάμαι ότι κάποια στιγμή μετά το συμβάν που είχε γίνει με τον αδερφό μου, είχε περάσει αυτός ο φιλοξενούμενος και ήθελε να ανοίξει την πόρτα να πάρει κάτι πράγματά του, γιατί κάτι είχε γίνει, μια παρεξήγηση με την μητέρα μου και εκείνη την ώρα είδα ότι είχε κλειδιά».

«Εκείνη την ημέρα έλεγε για κάποιον που θα παρατούσε»

«Θυμάμαι ότι είχε πει για κάποιον και ότι θα τα παρατούσε. Τον έβλεπα με απογοήτευση. Έτσι όπως τον άκουσα κατάλαβα ότι ήταν κάτι που δεν ήθελε να συζητήσει. Δεν μου φαινόταν σαν να θέλει να μιλήσει. Έλεγε ότι όλοι βγαίνουν σκάρτοι» λέει η φίλη του φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στην ντουλάπα του.

Η κοπέλα μιλάει για τα σχέδια τους τις επόμενες μέρες.

«Είχαμε βγει και την προηγούμενη εβδομάδα και είχαμε κανονίσει να ξαναβρεθούμε και μάλιστα είχαμε κάνει σχέδια για το μέλλον. Οπότε το όλο γεγονός ήταν σοκαριστικό. Υπέθεσα ότι εκείνη την νύχτα θα πήγαινε σπίτι, ότι ήταν κουρασμένος και ήθελε να κοιμηθεί».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή