ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα - Καίγεται η Ελλάδα: Ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Κινέτα και Πεντέλη - Καίγονται σπίτια

Φωτιά τώρα - Καίγεται η Ελλάδα: Ανεξέλεγκτα μέτωπα σε Κινέτα και Πεντέλη - Καίγονται σπίτια

Φωτιά τώρα:ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – «Κόλαση» σε Κινέτα, Πεντέλη, Κάλαμο, Αγίους Θεοδώρους, Κιάτο και Χανιά - Η φωτιά στην Πεντέλη επεκτάθηκε και έφτασε μέχρι το Νέο Βουτζά - Αγωνία για εγκλωβισμένους στο Μάτι - Μάχη με το χρόνο για να ελέγξουν τη μανία της φωτιάς πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Καίγεται η Ελλάδα από άκρη σε άκρη. Καταστροφικές φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Κινέτα και Πεντέλη, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Η κατάσταση στην Κινέτα και την Πεντέλη χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στις περιοχές πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Καίγονται σπίτια στην Κινέτα - Κάτοικοι τρέχουν να σωθούν

neafotia

Μεσημέρι 13:30: Μεγάλη πυρκαγιά ξεσπάει σε πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη, στην Κινέτα Αττικής. Μέσα σε λίγη ώρα οι φωτιά παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Οι οικισμοί Γαλήνη, και Πανόραμα 1 και 2 εκκενώνονται. Κάτοικοι βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται μέσα σε μία στιγμή. Σπίτια και αυτοκίνητα τυλίγονται στις φλόγες.

kinetaneo

Η φωτιά περνάει την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, η οποία παραμένει κλειστή, και φτάνει κοντά στη θάλασσα.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη μέχρι αυτή τη στιγμή. Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχαιρένουν οι θυελλώδεις άνεμοι.

Εγκλωβίστηκε τετραμελής οικογένεια στις φλόγες

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στη Κινέτα μία τετραμελής οικογένεια εγκλωβίστηκε στις φλόγες.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο- ντοκουμέντο από την προσαγωγή ύποπτου για τη μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από την Αθήνα, όπου οι φλόγες από την πυρκαγιά της Κινέτας «έπνιξαν» την πρωτεύουσα.

akropoli

Πύρινος εφιάλτης και στην Πεντέλη

penteli1

Απόγευμα λίγο πριν από τις 17:00: Φωτιά εκδηλώνεται κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και γρήγορα έφτασε και στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού η φωτιά κατέκαψε τουλάχιστον τρία σπίτια κατά το πέρασμά της από το Νταού Πεντέλης, ενώ άγνωστος αριθμός σπιτιών έχει καεί και στο Νέο Βουτζά.

Η φωτιά έχει περάσει τη Λεωφόρος Μαραθώνος και έφτασε μέχρι το Μάτι, τον Άγιο Ανδρέα και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Κατόπιν εντολής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και για προληπτικούς λόγους, εκκενώνονται τα ΚΑΑΥ του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα και της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι.

Πριν από λίγο μάλιστα απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους και παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 άνδρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Εγκλωβισμένοι στο Μάτι

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο Μάτι υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι με την Πυροσβεστική να στέλνει ειδικά κλιμάκια προκειμένου να επιχειρήσουν στον απεγκλωβισμό τους. Στο σημείο σπεύδει και πλωτό του Λιμενικού, για να απομακρυθούν οι κάτοικοι από το σημείο.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Συναγερμός για πύρινη κόλαση στον Κάλαμο

kalamos

Απόγευμα λίγο μετά τις 19:00. Επί ποδός οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για νέο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στην περιοχή του Κάλαμου.

Η πυρκαγιά βρίσκεται πάνω από τον οικισμό με τις φλόγες να απειλούν τα σπίτια.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων

Μεσημέρι: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στα Χανιά. Αυτή την ώρα προς την περιοχή της Γεωργιούπολης καίγοντας δασική και αγροτική έκταση, κατευθύνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Άγιος Φανούριος φθάνοντας μέχρι τις αυλές σπιτιών στις Βρύσες.

Video από ekriti.gr:

Η φωτιά για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μέσα από όλη την Κρήτη με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων εξελίσσεται σύμφωνα με τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη σε ένα μέτωπο περίπου 10 χιλιομέτρων παράλληλα της εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνης όπου και υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας λόγο των πυκνών καπνών και της μειωμένης ορατότητας.

Από την πυρκαγιά καταστράφηκε μέρος υπό ανέγερση κατοικίας ενώ σοβαρές βλάβες έχει υποστεί και το δίκτυο της ΔΕΗ καθώς κάηκαν στύλοι, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλά σημεία της περιοχής.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής ενώ σε κατάσταση επιφυλακής έχουν τεθεί μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ.
Ανεξέλεγκτη εξαιτίας της φύσης του εδάφους και της βλάστησης, χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ενώ πριν από λίγο για προληπτικούς κυρίως λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ηλικιωμένος άνδρας 81 ετών με κινητικά προβλήματα.

Φλέγεται η Κορινθία

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε Κινέτα, Πεντέλη, Κάλαμο και Χανιά νέες φωτιές ξέσπασαν στην Κορινθία. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Σουσάκι, στους Αγίους Θεοδώρους και στη θέση Ζεμενό, στο Κιάτο.

Στα σημεία επιχειρούν 20 άνδρες της Πυροσβεστικής με δέκα οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Αλεξανδρούπολη: Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμης

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 6 το απόγευμα σε πευκοδάσος, βορειοανατολικά της Λευκίμης και βορειοδυτικά του Προβατώνα του δήμου Σουφλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό στη διάρκεια ξηρής καταιγίδας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, απ' όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες κλιμακώνονται συνεχώς.

Στο μεταξύ έχει ζητηθεί και η συνδρομή της περιφερειακής ενότητας Έβρου, με μηχανήματα προωθητές γαιών και μπουλντόζες, ώστε να επιτευχθεί η πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, δεδομένου ότι η φωτιά μαίνεται σε δυσπρόσιτη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που από τις 15 Ιουλίου έχει ως βάση το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (23/7) μετέβη στην Αττική για να συνδράμει στην κατάσβεση των εκεί εν εξελίξει πύρινων μετώπων.

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη