ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Πεντέλη: Καίγονται σπίτια στην Πεντέλη

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Πεντέλη: Καίγονται σπίτια στην Πεντέλη

Φωτιά τώρα: Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας (23/07/2018) στην Πεντέλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά κατακαίει κοντά στο Νταού Πεντέλης.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 άνδρες της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα, τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του Newsbomb.gr που ακολουθεί η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και έφτασε και στην περιοχή του Νέου Βουτζά.

Σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής, ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, ενώ, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, παιδιά από κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα.

Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς την περιοχή του Νέου Βουτζά, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι εφικτό για να την περιορίσουν. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στο έργο της πυρόσβεσης με τρία ερπυστριοφόρα οχήματα για τις χωματουργικές εργασίες και επτά υδροφόρες, ανταποκρινόμενη άμεσα στο σχετικό αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατευθυνόμενος προς την περιοχή, ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος, «η πυρκαγιά βρίσκεται εντός του οικισμού κατακαίοντας ήδη σπίτια και περιουσίες…». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική εκκενώθηκαν προληπτικά και κατασκηνώσεις.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσέτρεξαν στην περιοχή, όπως και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννα Τσούπρα,η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την ένταση και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, με ενδεχόμενη επέκταση της προς την περιοχή του Διονύσου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την Καλλιτεχνούπολη.

Δείτε εικόνες στη gallery του Newsbomb.gr

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλη φωτιά βρίσκεται από το μεσημέρι σε εξέλιξη στην Κινέτα. Οι φλόγες στο πέρασμά τους έχουν κάψει σπίτια και αυτοκίνητα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Newsbomb.gr για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις για τον πύρινο μέτωπο της Κινέτας.