ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Τώρα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη (χάρτης)

Φωτιά Τώρα: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη (χάρτης)

Φωτιά ΤΩΡΑ| ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαεί από τη Δευτέρα (23/7) τα Γεράνεια Όρη.

Χωρίς τέλος ο εφιάλτης στη δυτική Αττική - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα που σαρώνουν τη χώρα

Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου.

Η φωτιά καίει πευκόφυτη χαράδρα, οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο με τα πυροσβεστικά οχήματα, λόγω της έλλειψης δασικών δρόμων.

fotia gerania

Από την πλευρά τους οι τοπικές Αρχές προχώρησαν σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, κοντά στο Λουτράκι.

Το απόγευμα της Τρίτης διατάχθηκε, επιπλέον, η ομαδική αποχώρηση από τις παιδικές κατασκηνώσεις του Αλεποχωρίου, αλλά και η εκκένωση τριών μοναστηριών.

Να σημειωθεί πάντως ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο είναι αρκετά μακριά από τις προαναφερθείσες θέσεις και ότι οι εκκενώσεις έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε πευκοδάσος στη Λευκίμμη

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (23/7) σε πευκοδάσος στην περιοχή της Λευκίμμης του δήμου Σουφλίου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα επιχειρούσαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα, 22 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 41 ατόμων.

fotia lefkimi

Έσβησε η πυρκαγιά στον Κακόπετρο - Υπό έλεγχο στον Αποκόρωνα

Δεν είναι απειλητικά πλέον τα πύρινα μέτωπα στα Χανιά, με την φωτιά στον Κακόπετρο να έχει σβήσει και εκείνη στον Αποκόρωνα να είναι υπό έλεγχο.

Οι απώλειες σε ελιές, ζώα, αμπέλια κλπ είναι τεράστιες, όμως ευτύχημα είναι ότι δεν κάηκαν σπίτια, πόσο μάλλον ότι δεν απειλήθηκαν ανθρώπινες ζωές.

Όπως τονίστηκε, το ελικόπτερο Ericsson που επιστρατεύτηκε έκανε «θαύματα», βοηθώντας τα μέγιστα στην κατάσβεση του πολύ επικίνδυνου μετώπου στον Πλατανιά που έγλειψε σπίτια του χωριού.

Στα σημεία του Πλατανιά έχουν μείνει όλες οι επίγειες δυνάμεις, με 17 οχήματα και 45 πυροσβέστες.

Δείτε ΕΔΩ πού υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενεργά πύρινα μέτωπα

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Η σοκαριστική στιγμή που αντικρίζουν τους 26 νεκρούς αγκαλιασμένους στο Κόκκινο Λιμανάκι

Φωτιά Μάτι: Συγκλονίζει ο διασώστης που εντόπισε τους 26 νεκρούς (vid)