ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πού υπάρχουν ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Φωτιά:Συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 6.00 χθες το πρωί μέχρι τις 6.00 σήμερα. Σημαντικότερη αυτή της Ανατολικής Αττικής, με τους - τουλάχιστον - 79 νεκρούς.

ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 28 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε εξέλιξη οι εξής πυρκαγιές:

- Στην Κινέτα, όπου η φωτιά ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας (23/07/2018) από την περιοχή «Αέρας» στα Γεράνεια Όρη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το κύριο μέτωπο εντοπίζεται σε δύσβατη περιοχή με πευκόδασος ανάμεσα στους Αγίους Θεοδώρους και το Καβιλάρι. Επί τόπου επιχειρούν 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα 56 ατόμων, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

- Στην Καλλιτεχνούπολη, αν και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, λίγο μετά τις 09:00 σημειώθηκε μια αναζωπύρωση στην περιοχή του Νέου Βουτζά, η οποία, ωστόσο, αντιμετωπίστηκε άμεσα από ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο πραγματοποίησε ρίψεις νερού από αέρος. Κατά τα λοιπά, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, υπό το φόβο αναζωπυρώσεων. Ενδεικτικά, επιχειρούν 196 πυροσβέστες με 96 οχήματα, έξι εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται, βάσει της επίσημης ενημέρωσης από την Πυροσβεστική, όιτι στις πυρκαγιές τις Αττικής συνδράμουν, επιπλέον 64 πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Κύπρο, δύο αεροσκάφη από την Ιταλία, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας βοήθεια και από την Ρουμανία.

- Στο Ζεμενό Κιάτου Κορινθίας, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων

- Στον Πλατανιά Χανίων, η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και επί τόπου επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 21 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων.

- Στον Κακόπετρο Χανίων, όπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 15 οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα 5 ατόμων

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη Λάρυμνα Φθιώτιδας βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη θέση Πανόραμα Αγίων Αποστόλων Καλάμου Αττικής, στο Σουσάκι Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, στα Ίσθμια Λουτρακίου και στη Λευκίμμη Σουφλίου στον Έβρο.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Αττική: Πανελλήνιο πένθος! Τουλάχιστον 76 οι νεκροί - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Φωτιά Μάτι: Θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται (pics)