ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: Άγνοια του Λιμενικού για τα δίδυμα κοριτσάκια

Φωτιά Μάτι: Άγνοια του Λιμενικού για τα δίδυμα κοριτσάκια

Στο βίντεο φαίνεται καθαρά ότι τις 9χρονες παραλαμβάνουν άνδρες του Λιμενικού, ωστόσο το Λιμεναρχείο δεν τις έχει καταγράψει

Δεν τα κατέγραψαν σε καμία λίστα - Τι είπε στο Newsbomb.gr το Γραφείο Τύπου του Σώματος – Αμείλικτα τα ερωτήματα και ζητούν άμεσες απαντήσεις

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών που αγνοούνται από τη στιγμή της μεγάλης πυρκαγιάς στο Μάτι.

Τα παιδάκια ήταν μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους οι οποίοι επίσης αγνοούνται. Αν και οι γονείς τα αναζητούν παντού, μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί.

Πρόκειται για τις Σόφια και Βασιλική Φιλιπποπούλου, 9 ετών, ύψους 1,30, μελαχρινές με μακριά μαλλιά.

Στο βίντεο που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί φαίνεται καθαρά ότι τα κορίτσια παραλαμβάνονται από άνδρες του Λιμενικού μέσα από το ιδιωτικό σκάφος που βρισκόντουσαν. Ένας άνδρας μέσα στο καΐκι τα αποχαιρετά και τα δίνει στα στελέχη του Λιμενικού.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος το οποίο επιβεβαίωσε πως τα 9χρονα κοριτσάκια δεν έχουν καταγραφεί σε καμία λίστα.

Όπως μας είπαν, ο πατέρας βρίσκεται στο Λιμεναρχείο Ραφήνας και προσπαθεί να βρει πού πήγαν οι κορούλες του μετά την αποβίβασή τους στο λιμάνι της Ραφήνας.

Το ερωτήματα είναι πλέον πολλά και απαιτούν άμεσες απαντήσεις:

  • Πού οδήγησαν τα παιδιά οι άνδρες του Λιμενικού αμέσως μετά την παραλαβή τους από το καΐκι;
  • Γιατί δεν τα πήγαν αμέσως σε ασφαλές σημείο;
  • Γιατί δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία και κάθε αρμόδια Αρχή για τη διάσωση των δύο παιδιών;
  • Γιατί δεν καταγράφηκαν σε καμία λίστα;
  • Πώς είναι δυνατόν να άφησαν χωρίς επιτήρηση δύο μικρά παιδιά;

Αρχικά οι γονείς των δύο κοριτσιών απευθύνθηκαν σε νοσοκομεία, στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, δίχως αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο τέλος έφτασαν ακόμα και στο νεκροτομείο στου Γουδή όπου έδωσαν δείγμα γενετικού υλικού.

Όμως λίγο αργότερα οι γονείς είδαν, όπως υποστηρίζουν, τα παιδιά να είναι ζωντανά σε πλάνα τηλεοπτικού σταθμού από το λιμάνι της Ραφήνας, όπου μεταφέρονταν τα ξημερώματα της Τρίτης (24/7) με ιδιωτικά πλοία και πλωτά του Λιμενικού διασωθέντες που είχαν καταφύγει σε παραλίες στο Μάτι.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι ζωής των κοριτσιών.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Αττική: Πανελλήνιο πένθος! Τουλάχιστον 76 οι νεκροί - Αγωνία για τους αγνοούμενους