ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικός επίλογος: Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στον Γρηγόρη, την Εβίτα και τον Ανδρέα

Τραγικός επίλογος: Την Κυριακή το τελευταίο αντίο στον Γρηγόρη, την Εβίτα και τον Ανδρέα

Η επιθυμία της μητέρας και συζύγου που τόσο χτυπήθηκε από τη μοίρα

Ο 54χρονος πατέρας και τα δύο του παιδιά βρήκαν φρικτό θάνατο στη φονική πυρκαγιά – Συγκλονίζει η τραγική μάνα

Μία ευτυχισμένη οικογένεια, δύο γονείς αγαπημένοι, με δύο υπέροχα παιδιά, αριστούχα στο σχολείο και με αθλητικές διακρίσεις στο άθλημα της ποδηλασίας, ξαφνικά διαλύεται.

Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τα πάντα στο Μάτι στοίχισε τη ζωή στον 54χρονο πατέρα Γρήγορη Φύτρο και στα δύο του παιδιά, την 13χρονη Εβίτα και τον 11χρονο Ανδρέα.

Η Εβίτα προσπάθησε να σωθεί τρέχοντας προς τη θάλασσα. Πήδηξε στον γκρεμό 15 μέτρων, με τη φωτιά πίσω της να καίει τα πάντα. Δυστυχώς, όμως, δεν τα κατάφερε. Ο μπαμπάς της και ο αδερφός της δεν μπόρεσαν καν να τρέξουν… οι φλόγες τους πρόλαβαν, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Οι πυροσβέστες βρήκαν πατέρα και γιο αγκαλιασμένους…

fitros

Την Παρασκευή (27/07) ταυτοποιήθηκαν οι απανθρακωμένοι σοροί του Γρηγόρη και του Ανδρέα Φύτρου.

Τα λόγια της τραγικής μάνας, που από τη μια στιγμή στην άλλη έχασε σύζυγο και παιδιά, προκαλούν δάκρυα:

«Προσπαθώ να μοιάσω στην κορούλα μου, που ήταν πάντα μαχήτρια και κατάφερνε να το αποδεικνύει με κάθε τρόπο. Ξέρω ότι ο Γρηγόρης θα έκανε ό,τι καλύτερο για να σωθούν. Το ότι δεν τα κατάφερε ήταν απλά θέληση του Κυρίου. Ακούω στα αφτιά μου την γλυκά τρεμάμενη φωνούλα του Ανδρέα: "Φοβάμαι μανούλα, ανησυχώ πολύ, θα φανώ δυνατός, αλλά εσύ μην έρθεις μαμά. Θέλω να μην έρθεις, είναι όλα κλειστά, δεν θα τα καταφέρεις". Προσπάθησα να φτάσω κοντά τους, τέσσερις ώρες προσπαθούσα με κάθε τρόπο να πλησιάσω. Όταν εγκατέλειψα την προσπάθεια, σκεπτόμενη ότι θα ήταν καλύτερα να μην κινδυνεύσω κι εγώ, ώστε να μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί. Δεν έχω λόγια. Όταν θα καταφέρω να αναγνωρίσω και τα αγόρια μου -γιατί ο κρατικός μηχανισμός και σε αυτό έχει χάσει τον μπούσουλα- θα σας πω με βεβαιότητα ότι έχασα τα πάντα. Να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας κάθε μέρα».

88

H 13χρονη κόρη της οικογένειας, Εβίτα, ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας στην ΑΕΚ και θεωρείτο ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος.

evita
89

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της κ. Μαρίας από τον πύρινο εφιάλτη, η οποία περιέγραψε τη φρίκη που αντίκρισε, όταν και η ίδια έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Είπε πως είδε ένα κορίτσι, που καιγόταν, να πηδά στον γκρεμό πάνω στην απελπισία της για να σωθεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Την Κυριακή η κηδεία - Τι ζήτησε η μητέρα

Ο αθλητικός σύλλογος «Κρόνος Νίκαιας» ανακοίνωσε πως το τελευταίο αντίο στον 54χρονο Γρηγόρη Φύτρο και στα παιδιά του, την 13χρονη Εβίτα και τον 11χρονο Ανδρέα, θα πούν συγγενείς και φίλοι την Κυριακή στο Κρυονέρι.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η μητέρα δεν επιθυμεί την παρουσία κανενός Μέσου Ενημέρωσης στην κηδεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 29.7.2018 στις 11.30 θα πούμε το τελευταίο αντίο στους πολυαγαπημένους μας , Γρηγόρη, Εβίτα & Ανδρέα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κρυονερίου, τραγικά θύματα στο Μάτι Αττικής.

Η οικογένεια των εκλιπόντων δεν επιθυμεί καμία παρουσία με οποιονδήποτε τρόπο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε όλη την διάρκεια του τελευταίου αποχαιρετισμού των οικείων της.

Ζητάμε να σεβαστείτε την επιθυμία της μητέρας των εκλιπόντων Βαρβάρας Βουκάκη Φύτρου, άλλως επιφυλάσσετε κάθε νόμιμου δικαιώματός της, στην περίπτωση αδιαφορίας σας στην επιθυμία της.

Εκ μέρους της οικογένειας.

Παπάζογλου Παντελής

Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΣ Κρόνος Νίκαιας»

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η μητέρα της μικρής Εβίτας: «Ακούω την τρεμάμενη φωνούλα του Αντρέα» (vid)

Φωτιά Μάτι: Δραματικές εξελίξεις με τα δίδυμα κοριτσάκια – Στο νεκροτομείο οι γονείς τους

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ