ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Μάτι: Ζητείται ελπίς για τους αγνοουμένους

Φωτιά στο Μάτι: Ζητείται ελπίς για τους αγνοουμένους

Τραγωδία δίχως τέλος μετά την φονική πυρκαγιά στην Αττική. Οι έρευνεςβ από τις αρμόδιες Αρχές όσο και από τον απλό κόσμο ώστε να βρούνε ένα σημάδι ζωής μέσα στα συντρίμμια που άφησε η πύρινη λαίλαπα στο πέρασμα της συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 6 μέρες.

Δεκάδες είναι οι αγνοούμενοι. Όσο χρόνος περνά τόσο σβήνουν και οι ελπίδες ώστε να βρεθεί κάποιος από τους αγνοουμένους ζωντανός. Οι οικογένειες όμως των αγνοουμένων δεν σταματούν να ψάχνουν, να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, τα θύματα της τραγωδίας ανέρχονται σε 88, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριμός των νεκρών θα αυξηθεί. Μόλις χθες Σάββατο (28/07) 8 άτομα ταυτοποιήθηκαν στο Ν3εκροτομείο. Τα τρία από αυτά δυστυχώς είναι παιδιά.

Στα Νοσοκομεία οι γιατροί δίνουν την δική τους μάχη ώστε να κρατήσουν ζωντανούς τους ανθρώπους που νοσηλεύονται.

Σοκ προκαλούν οι θάνατοι των παιδιών

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η είδηση για τα δίδυμα αγγελούδια που προστέθηκαν στην λίστα των νεκρών σόκαρε και εξανέμισαν τις όποιες προσδοκίες υπήρχαν στην κοινή γνώμη αλλά και στους διασώστες που συνεχίζουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες τους.

Το πρωί ταυτοποιήθηκε και η σορός ενός ακόμα παιδιού, του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου για τον οποίο επίσης υπήρχαν βάσιμες ελπίδες να βρεθεί ζωντανός.

Πόνος, θλίψη και αγωνία. Η ελπίδα δεν σβήνει. Δεν πρέπει να σβήσει. Ανάμεσα στα θύματα παιδιά, νέοι, γέροι. Η πύρινη λαίλαπα δεν κάνει διακρίσεις.

Οι διασώστες συνεχίζουν με τον ίδιο εντατικό ρυθμό τις έρευνες τους. Οι έρευνες των αρχών για τους αγννούμενους συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Δεν σταματάνε, δεν θέλουν να σταματήσουν. Οι οικογένειες των αγνοουμένων αλλά και όλοι οι Έλληνες ελπίζουμε σε ένα θαύμα.

Τραγικός επίλογος γράφτηκε και στην υπόθεση του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου που αναζητούνταν από την Δευτέρα 23 Ιουλίου μετά τη φωτιά που τύλιξε το Μάτι. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε εκδώσει Missing Alert για τον ανήλικο.

Δραματικές ώρες για τους συγγενείς των αγνοουμένων

Στο πένθος είναι βυθισμένο το πανελλήνιο μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους 88 νεκρούς στις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την ανατολική Αττική.

Τα μάτια των συγγενών που ψάχνουν εναγωνίως τα δικά τους άτομα είναι κατακκόκινα από το κλάμα, η φωνή τους τρεμάμενη και οι περισσότεροι προσπαθούν να συγκρατήσουν τον εαυτό τους. Για εκείνους οι έρευνες συνεχίζονται, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα...

Διαβάστε επίσης: Φωτιά Μάτι: Αυτά είναι τα 8 αγγελούδια που χάθηκαν στη μανία της φωτιάς