ΕΛΛΑΔΑ

Ρίκα Βαγιάννη: Συγκίνηση στο «στερνό αντίο» στην αξέχαστη δημοσιογράφο (pics)

Ρίκα Βαγιάννη: Συγκίνηση στο «στερνό αντίο» στην αξέχαστη δημοσιογράφο (pics)

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της Ρίκας Βαγιάννη βρέθηκαν την Πέμπτη (09/08/2018) στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας για το «τελευταίο αντίο».

ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΒΑΘΙΑΣ ΟΔΥΝΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ

Η παρουσιάστρια άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί της Τρίτης σε ηλικία 56 χρόνων, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε τη θλίψη στα αγαπημένα της πρόσωπα, αλλά και στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς με δυσκολία μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως η Ρίκα Βαγιάννη έφυγε από τη ζωή.

Στην κηδεία της που τελέστηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, βρέθηκαν εκπρόσωποι του χώρου της τηλεόρασης, της υποκριτικής αλλά και της πολιτικής.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι: ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο ηθοποιός Κώστας Αρζόγλου, Τζώννυ Καλημέρης με την Χριστίνα Κοντοβά, η Μαρία-Ελένη Λυκουρέζου, η Τζένη Μπαλατσινού, ο Ευάγγελος Αντώναρος, η ηθοποιός Γαλήνη Τσεβά, η Νίνα Βλάχου, Λόλα Νταϊφά, καθώς και οι ηθοποιοί Σπύρος Μπιμπίλας και Νίκος Σταγόπουλος.

Δείτε το βίντεο:

Ποια ήταν η Ρίκα Βαγιάννη

rika

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάννη, όπως την ήξεραν όλοι), ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου.

Γεννήθηκε στο Παγκράτι το 1962 και αποφοίτησε από την Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου το 1982.

Λίγοι ξέρουν πώς προέκυψε το όνομα Βαγιάννη. Είναι τα αρχικά από το όνομα της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου γάμου της με τον αθλητικογράφο Γιάννη Διακογιάννη που ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.

Ηδη από το 1979 άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Επαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το «Μινόρε της Αυγής». Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Εθνος.

Στην τηλεόραση αρχικά δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012.

Ηταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία.

Η Ρίκα Βαγιάννη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.

Ράγισε καρδιές ο αποχαιρετισμός του συζύγου της

Συγκίνηση προκαλεί η ανάρτηση του συζύγου της Ρίκας Βαγιάνη, στο facebook μια ημέρα μετά το θάνατό της

Ο Νίκος Στεφανής δημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ το τραγούδι «Μινόρε της Αυγής», από την ομώνυμη δραματική σειρά της ΕΡΤ που άφησε ιστορία και στην οποία η Ρίκα Βαγιάννη υποδυόταν τον ρόλο της «Στέλλας».

«Η Ρίκα μου» έγραψε χαρακτηριστικά, ενώ πολλοί ήταν οι διαδικτυακοί του φίλοι που έσπευσαν να τον συλλυπηθούν.

Δείτε την ανάρτηση του συζύγου της:

Διαβάστε επίσης: