ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Πότε και πώς θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί: Πότε και πώς θα επιστρέψουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος αναμένεται να παραλάβει αύριο το πρωί τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη (οι οποίοι θα διανυκτερεύσουν στην Τουρκία) από την Αδριανούπολη και να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Στο αεροσκάφος θα επιβαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης για να φέρουν με ασφάλεια τους δύο στρατιωτικούς, πίσω στην πατρίδα.

Στη Θεσσαλονίκη θα τους υποδεχθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, καθώς και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με το διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι η δίκη των στρατιωτικών θα γίνει ερήμην, ενώ εάν τους επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απελευθέρωση των Ελλήνων Ελλήνων συνέβαλαν οι συνεχείς προσπάθειες των ελληνικών αρχών. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι κατά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Ερντογάν στο περιθώριο της πρόσφατης συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των δύο στρατιωτικών ως πρώτο ζήτημα.